Alu schuifraam
WIJ HELPEN U GRAAG!

Voor vragen of hulp bij het plaatsen van uw bestelling kan u ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Andere aluminium ramen of deuren nodig dan u hier op onze site aantreft? Neemt u dan even contact met ons op.

Vrijblijvende offerte.

078 700 299

Alu schuifraam

24/24 uur 7 dagen op 7 bereikbaar per email!

Stuur ons een mailtje en u ontvangt binnen de 2 à 3 uur gemiddeld een passend antwoord.

info@aluminiumraamwinkel.be

Beoordelingen

Alu schuifraam

Het alu schuifraam populair, modern en steeds minder duur.

Steeds meer mensen kiezen voor een alu schuifraam. Ze hebben een stijlvolle, moderne en robuuste uitstraling. Je kunt het zien als een soort kers op de taart van uw interieur. In dit artikel ga ik u een korte toelichting geven over  het aluminium schuifraam, wat is het, waarom  de keuze voor een alu schuifraam en wat kost het zo ongeveer?

Wat en waarom?

Alu schuifraam is een schuifdeur van aluminium die echt in het bijzonder bedoelt is om de omgeving binnenshuis te verbinden met de omgeving buitenshuis. Denk bijvoorbeeld aan een toegangsdeur die gebruikt wordt voor het betreden van een terras. Er wordt vaak een verwarring gecreëerd tussen buiten schuiframen en binnen schuifdeuren, de binnen schuifdeur is dus specifiek voor kamers binnenshuis, en een buiten schuifraam verbindt binnen- en buitenshuis.

Maar waarom zou u dan kiezen voor alu schuifraam? Zoals net gezegd kiezen mensen dit vooral vanwege de uitstraling, een deur die de binnenkant van uw huis met de buitenwereld verbindt hebben we immers allemaal, dus het antwoord op deze vraag is geen simpele ‘’omdat mensen misschien een extra deur willen’’. Dit is de filosofische gedachtegang. De echte redenen  waarom mensen  een alu schuifdeur prefereren ligt hem vooral in de enorme voordelen. Aluminium is een stevige, gebruiksvriendelijke stof die niet al te duur is. Tevens is aluminium recyclebaar en dus ook duurzaam.

Verkrijgbaar in diverse type uitvoeringen en eindeloze mogelijkheden wat de kleuren keuze betreft. Onverslijtbaar en  zonder verdere onderhoud na het plaatsen van de schuifdeur. Passend bij elk type van woning, ongeacht de woonstijl. Dit benadrukt de sterke punten van dit revolutionaire schuifraam.

Alu schuifraam

Hoeveel kost een alu schuifraam?

Een schuifraam mag dan misschien erg mooi, stijlvol en populair zijn, maar zoals met de meeste dingen  speelt de prijs een belangrijke rol bij de overweging tot het aankopen van deze aluminium schuifdeur. De goedkoopste aluminium schuifraam is een tweedelige, deze kost gemiddeld €3000. Dit wel inclusief montagekosten en standaard isolatieglas. De gemiddelde variant verschilt echter ook aardig wat met zijn goedkopere broer, de gemiddelde aluminium schuifdeur, die door de meeste mensen gekocht wordt is gemiddeld €3500. Deze bestaat uit 3 delen, twee vaste delen en één schuifdeur.

De duurste variant, bestaande uit 2 vaste delen en 2 schuifdeuren, 4-delig dus, gaat nog een stapje verder. Deze kost gemiddeld  €4100.  De opbouw van de kosten zijn echter voor 40% bestaande uit arbeid en 60% bestaande uit materiaal, bijna een even verhouding. In principe is dat ook wel logisch, want de net genoemde deuren zijn van 1 naar 3 steeds moeilijker om te monteren en er is ook nog eens een stuk meer materiaal voor nodig.

Tot slot over het Alu schuifraam

Al met al, een aluminium schuifraam is dus zeer populair. Logisch ook want het heeft een moderne uitstraling, is duurzaam, wat de laatste jaren  een soort ‘’hype’’ is, en het is de kers op de taart voor de rest van uw interieur. Maar zoals genoemd  is een alu schuifraam steeds beterkoop en als dusdanig een stevige aanrader en een wel doordachte investering .