Aluminium schuiframen
WIJ HELPEN U GRAAG!

Voor vragen of hulp bij het plaatsen van uw bestelling kan u ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Andere aluminium ramen of deuren nodig dan u hier op onze site aantreft? Neemt u dan even contact met ons op.

Vrijblijvende offerte.

078 700 299

Aluminium schuiframen

24/24 uur 7 dagen op 7 bereikbaar per email!

Stuur ons een mailtje en u ontvangt binnen de 2 à 3 uur gemiddeld een passend antwoord.

info@aluminiumraamwinkel.be

Beoordelingen

Aluminium schuifraam

Alles over het aluminium schuifraam

Waarom het aluminium schuifraam een belangrijk onderdeel is in jouw woning kom je hier te weten. Raamdecoratie is zonder twijfel een van de belangrijkste elementen bij de inrichting van de woning en een schuifraam uit aluminium is één van de beste opties die je kan kiezen. Als je meer wilt weten over schuiframen uit aluminium en wat de voordelen ervan zijn, dan kan onderstaand overzicht je ongetwijfeld op weg helpen!

Wat is een alu schuifraam?

Een alu schuifraam is kortweg een schuifraam die uit aluminium is vervaardigd. Dergelijke schuifdeuren bieden heel wat voordelen en worden doorgaans in het interieur gebruikt om de verbinding tussen en doorgang naar de buitenzijde van de woning gemakkelijker te maken.

Een schuifraam is in principe een grote schuifdeur, waarvan het frame uit aluminium is gemaakt. Waarom zou je nu voor een dergelijk model moeten kiezen? Hieronder lees je meer over de voordelen!

Aluminium schuifraam

De vele voordelen van een aluminium schuifraam

Een schuifraam uit aluminium is de perfecte aanwinst voor elke stijlvolle woning die op zoek is naar een doorgang tussen de binnen- en buitenzijde. Een overzicht van de belangrijkste voordelen:

  1. Een aluminium schuifraam is licht, maar duurzaam

Als je op de lange termijn denkt, dan is het de moeite waard om voor een aluminium schuifraam te kiezen. Aluminium is een van de lichtste materialen, waardoor het gemakkelijk behandeld kan worden. Daarbij is de installatie van een dergelijke schuifraam ook erg eenvoudig. Niettemin gaat een schuifdeur uit aluminium erg lang mee, doordat het materiaal erg sterk is!

  1. Een aluminium schuifraam om plaats te besparen

Wil je ruimte besparen in je woning? Dan is een gewone deur die open en toe gaat niet bepaald de beste oplossing. Een schuifraam uit aluminium schuift letterlijk open, waardoor zelfs relatief kleine woningen er alleen maar bij kunnen baten. Daarbij komt ook nog eens dat de schuifdeur de ruimte op zich groter zal doen lijken.

  1. Meer natuurlijk licht in de woning

Vervolgens is een schuifdeur uit aluminium ideaal als je wat meer zonlicht in de woning wilt laten komen. Een dergelijke schuifdeur bestaat grotendeels uit glas, waardoor er de hele dag door dus ook veel natuurlijk licht in huis binnenvalt. De perfecte manier om je woning tijdens de lente en zomer nog gezelliger te maken!

 

De verschillende mogelijkheden

Er bestaan 3 soorten alu schuifdeuren. Tweedelige, driedelige en vierdelige schuivende schuifdeuren.

Het tweedelig alu schuifraam

Zoals de omschrijving reeds doet vermoeden bestaat deze aluminium schuifraam uit 2 delen. Een deel vast en één deel schuivend of beide delen schuivend. De schuivende alu schuifdeuren zijn geschikt tot breedtes tot 4 meter. Groter is niet aan te raden omdat het gewicht van het schuivend deel dan te zwaar wordt en sneller slijtage veroorzaakt.

Het driedelig alu schuifraam

Bestaande uit 3 delen met de mogelijkheid van één schuivend en twee vaste delen of twee bewegende delen en 1 vast deel. Dit soort van schuifraam kan worden ingezet met breedtes  tot 6 meter en meer. In hefschuif versie ongetwijfeld een topper.

Het vierdelig alu schuifraam

Links en rechts bezit deze schuifdeur een vast deel. De twee delen in het midden schuiven respectievelijk één deel naar links en één deel naar rechts. Dit soort van schuifdeur in hefschuif uitvoering is één van de meest populaire. Prijs/kwaliteit een absolute aanrader.