Aluminium schuiframen
WIJ HELPEN U GRAAG!

Voor vragen of hulp bij het plaatsen van uw bestelling kan u ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Andere aluminium ramen of deuren nodig dan u hier op onze site aantreft? Neemt u dan even contact met ons op.

Vrijblijvende offerte.

078 700 299

Aluminium schuiframen

24/24 uur 7 dagen op 7 bereikbaar per email!

Stuur ons een mailtje en u ontvangt binnen de 2 à 3 uur gemiddeld een passend antwoord.

info@aluminiumraamwinkel.be

Beoordelingen

Alu deuren

Welke zijn de mogelijkheden bij alu deuren?

 

De mogelijkheden bij alu deuren zijn onuitputtelijk. Deze deuren zijn niet enkel verkrijgbaar in ontelbare kleuren doch ook de samentelling van de diverse deuren is enorm. Kleuren, mogelijkheden, veiligheid, kostprijs, … kortweg alles wat je over alu deuren dient te weten ga je in dit artikel vernemen.

Welke soorten alu deuren bestaan er?

 

Alu deuren komen in diverse uitvoeringen. Hierbij een overzicht  van wat er allemaal mogelijk is

Voordeuren

Elke woning heeft een inkomdeur nodig. Hoe je wenst dat deze er komt uit te zien wordt bepaald door je persoonlijke voorkeur. Een voordeur kan uit zichzelf bestaan of kan worden voorzien van een zijlicht of zijlichten. Een bovenlicht uitvoering behoort ook tot de mogelijkheden. Hou je van veel licht in je woning dan kies je voor een aluminium voordeur bestaande uit glas. Vindt je glas te eenvoudig dan kan je opteren voor een voordeur met paneel. Het aanbod van panelen is zo uitgebreid dat je er zeker jouw smaak zal in vinden. Wat het hang- en slagwerk betreft bestaat de mogelijkheid tot het uitzoeken van een simpele kruk tot een zeer moderne grote sier deurstang. Alles is mogelijk.

Achterdeuren

Achterdeuren zijn te vinden in 3 soorten uitvoeringen: naar binnen opendraaiend, naar buiten openslaand en in een draai-kiep versie. Ze bestaan volledig uit glas of in combinatie met een borstwering. Zijlicht(en), bovenlicht(en ) of in combinatie met andere kozijn is steeds verkrijgbaar

 

Stolpdeuren

De stolpdeur ofwel de dubbel openslaande deur is nog altijd een topper bij woningen met een achtertuin of terras. Net zoals de voor- & achterdeuren zijn deze deuren uitvoerbaar met zijlicht(en ) en bovenlicht(en). Je kan ze verkrijgen volledig uit glas of voorzien van een borstwering. Slot binnen/buiten verkrijgbaar volgens je voorkeur. Een draai-kiepuitvoering behoort tevens tot de mogelijkheden.

Alu deuren

Goed om te weten

Deuren kunnen in alle gevallen naar binnen open gaan of naar buiten openslaan. In sommige situaties is het voordeliger om een deur te kiezen die draai-kiept in plaats alleen maar opendraait. Belangrijk bij een draai-kiep uitvoering is om te kijken dat je aan de binnenzijde de ruimte hebt. Dit soort van uitvoering kan enkel maar naar binnen open gaan.

Alle deuren zijn minimaal voorzien van een 3-puntsluiting en voldoen aan de Belgische veiligheidsnorm. Tevens kan je jouw deuren nog extra uitrusten met een antitrek slot , waardoor een nog een grote veiligheid ontstaat.

Bij 90 % van de alu deuren dubbel isolerend glas de standaard. De optie om te kiezen voor 3-dubbel glas is steeds aanwezig. Bovendien kan je om het even welke uitvoering voorzien van 1-zijdig of 2-zijdig gelaagd glas. Zonwerend, geluidsisolerend, ondoorzichtbaar glas behoort ook tot de mogelijkheden.

 

Waarom alu deuren?

 

Dit zijn enkele van de sterke punten waar je bij alu deuren kan op rekenen:

  • Bieden een hoog veiligheidsgevoel
  • Zijn bijzonder goed isolerend
  • Zien er esthetisch prachtig uit
  • Passen bij elke bouwstijl
  • Verkrijgbaar in een uitgebreid assortiment
  • Ontelbare kleurenuitvoeringen mogelijk
  • Aluminium materiaal is oersterk
  • Onverslijtbaar en gaat een hele leven mee

Zijn alu deuren te betalen?

 

Waar is de tijd dan aluminium deuren tot 50  % duurder uitkwamen. Dit is voorbij nu kan je fraaie alu deuren vinden die de prijs van pvc zeer dicht benaderen of zelfs goedkoper zijn in sommige gevallen. Met een hardhouten uitvoering dien je de alu kozijnen in geen geval te vergelijken. Schilderen om de 3 jaar kost geld. Bij een aluminium deur is dat alvast een zorg minder.

Samenvattend  en besluitend

Het komt stukken goedkoper uit om een deur online te bestellen en deze dan zelf te monteren of indien dit niet lukt op de diverse klussites op zoek te gaan naar een plaatser. Je zal merken dat deze constructie je heel wat centen bespaart dan gewoonweg langs te gaan bij een bedrijf die leveren met plaatsing inbegrepen aanbieden. In elk geval wens je een levenslange zekerheid dan zijn alu deuren een topinvestering!