Aluminium schuiframen
WIJ HELPEN U GRAAG!

Voor vragen of hulp bij het plaatsen van uw bestelling kan u ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Andere aluminium ramen of deuren nodig dan u hier op onze site aantreft? Neemt u dan even contact met ons op.

Vrijblijvende offerte.

078 700 299

Aluminium schuiframen

24/24 uur 7 dagen op 7 bereikbaar per email!

Stuur ons een mailtje en u ontvangt binnen de 2 à 3 uur gemiddeld een passend antwoord.

info@aluminiumraamwinkel.be

Beoordelingen

Aluminium voordeuren

Zijn aluminium voordeuren isolerend?

Aluminium is een warmtegeleidend materiaal, maar moderne aluminium voordeuren gebruiken een mix van materialen om ervoor te zorgen dat de thermische efficiëntie van een deur niet in gevaar komt.

Alu voordeuren kunnen de eisen van bouwvoorschriften zelfs ruimschoots overtreffen. Ze hebben namelijk een thermische onderbreking van polyamide in het profiel, die is ontworpen om de warmteoverdracht van binnen naar buiten te beperken en de thermische efficiëntie te verhogen. Het paneel is samengesteld uit een binnen- en buitenlaag van aluminium met een zeer isolerende kern.

Zijn aluminium voordeuren duurzaam?

Wanneer je je hard verdiende geld uitgeeft om je droomhuis te bouwen, is het laatste wat je wilt dat verschillende elementen van je huis binnen een paar jaar kapotgaan. Je kunt er in ieder geval zeker van zijn dat alu voordeuren decennialang mee kunnen gaan.

Aluminium voordeuren zijn niet gevoelig voor corrosie en roest niet zoals de meeste andere metalen. Daarom zijn ze het perfecte materiaal voor een voordeur, die te allen tijde stevig en betrouwbaar moet zijn. Alu voordeuren zijn structureel ook ontzettend sterk, wat betekent dat er een hoog niveau van veiligheid gegarandeerd is.

Aluminium voordeuren

Ontwerp van aluminium voordeuren

Aluminium voordeuren kunnen soms het warme karakter van een houten deur missen, dus het is belangrijk om te overwegen hoe deze er in uw huis uit zal zien. Alu voordeuren zijn grotendeels verkrijgbaar in meer eigentijdse ontwerpen. Denk daarom na over hoe dit ontwerp eruit zal zien in zowel het exterieur als het interieur van je huis.

Aluminium voordeuren kunnen worden gepoederd in levendige kleuren, dus het is nog steeds mogelijk om een opvallende voordeur te creëren op een vergelijkbare manier als hout- en kunststof deuren. Bepaal of je een glazen paneel in de deur wilt, of dat je graag verlichte elementen wilt hebben. Ook de keuze van de handgreep kan het design van alu voordeuren maken of breken.

Aluminium voordeuren

Onderhoud van aluminium voordeuren

Gasten komen binnen via de voordeur, dus het is natuurlijk van belang dat deze er altijd keurig uitziet. Alu voordeuren zijn doorgaans moeiteloos schoon te maken, wat betekent dat ze niet het onderhoudsniveau nodig hebben dat andere soorten deuren nodig hebben. Het enige wat je hoeft te doen, is ze één of twee keer per jaar schoon te maken.

Aluminium voordeuren hebben slechts een klein beetje zeepsop nodig om ze zo goed als nieuw te maken, dus maak je geen zorgen over het aanschaffen van specialistische reinigingsapparatuur.

Voordelen van aluminium voordeuren

Alu voordeuren zijn van nature sterk en duurzaam. Ze zijn afgewerkt met een poedercoating en daarmee ongelooflijk onderhoudsvriendelijk. Je hoeft dus nooit vervaagde lak bij te werken of deukjes te verbergen.

Bovendien is aluminium een van de meest milieuvriendelijke bouwmaterialen die er is. Dit komt doordat het oneindig recyclebaar is. Moderne aluminium voordeuren hebben ook een goede thermische isolatie. Aluminium voordeuren zijn een uitstekende keuze voor diegenen die zich zorgen maken over door het weer veroorzaakte kromtrekkingen of bewegingen waar houten deuren vaak het slachtoffer van worden.