Aluminium schuiframen
WIJ HELPEN U GRAAG!

Voor vragen of hulp bij het plaatsen van uw bestelling kan u ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Andere aluminium ramen of deuren nodig dan u hier op onze site aantreft? Neemt u dan even contact met ons op.

Vrijblijvende offerte.

078 700 299

Aluminium schuiframen

24/24 uur 7 dagen op 7 bereikbaar per email!

Stuur ons een mailtje en u ontvangt binnen de 2 à 3 uur gemiddeld een passend antwoord.

info@aluminiumraamwinkel.be

Beoordelingen

Aluminium deuren

Populariteit alu deuren

Aluminium deuren kunnen de bruikbaarheid en het uiterlijk van een bepaalde ruimte maken of breken. Deuren maken niet alleen het uiterlijk van elke ruimte compleet, maar ze bieden ook een naadloze verbinding tussen het heerlijke buiten en het gezellige binnen, waardoor er veel natuurlijk licht binnenkomt en een goede luchtcirculatie mogelijk is. Alu deuren zijn hier een perfect voorbeeld van.

Van alle deur-ontwerpen hebben zowel architecten als interieurontwerpers de voorkeur gegeven aan aluminium deuren. Maar wat is de reden voor hun immense populariteit? Laten we het uitzoeken.

Stabiliteit en kracht van deuren uit aluminium

Alu heeft een hoge sterkte-gewichtsverhouding, waardoor het deuken voorkomt, zelfs als er opzettelijk mechanische kracht op wordt uitgeoefend. De treksterkte maakt het een go-to materiaal voor optimale privacy, personalisatie van ontwerp en ergonomie.

Alu deuren zijn zeer populair in bedrijfskantoren, onderwijsinstellingen en woningen. Hun veelzijdigheid zorgt ervoor dat alu deuren namelijk goed passen in elke soort ruimte.

Aluminium deuren

Duurzaamheid aluminium deuren

Alu deuren zijn bestand tegen alles wat er op hun pad komt. Corrosie, slijtage, vocht en externe druk hebben eenvoudigweg geen invloed op alu deuren. Hun robuuste bouw maakt ze bruikbaar in verschillende soorten interieurprojecten. De stabiele en aanhoudende structuur van alu zorgt ervoor dat het jarenlang als nieuw blijft – geen wonder dat het zo’n actieve rol speelt in de moderne architectuur.

Aluminium deuren kunnen gemakkelijk tientallen jaren meegaan, en dat ook nog eens zonder hun elegantie te verliezen – op voorwaarde dat er niet aan hun functionaliteit wordt getornd. Een roestvaste behuizing zorgt ervoor dat alu deuren kunnen worden gebruikt als toegang tot toiletruimtes. Stoom en zelfs directe waterspatten tasten een alu deur niet aan vanwege het vochtbestendige karakter van aluminium.

Energie-efficiëntie

Alu deuren hebben de eigenschappen van thermische en akoestische isolatie. Hun impact op het klimaat is bovendien gegarandeerd minimaal. Ze voorkomen dat er geluidsoverlast in je huis of kantoor plaatsvindt, wat een comfortabele en productieve woon- en werkomgeving bevordert.

Dankzij de thermische onderbrekingstechnologie helpen moderne alu deuren bovendien om het hele jaar door de ideale binnentemperatuur te behouden. In combinatie met warmtereflecterend glas laten aluminium deuren veel natuurlijk licht binnen, maar blokkeren ze de ongewenste warmte, waardoor het energieverbruik en vervolgens de energierekening wordt verlaagd.

Aluminium deuren

Aluminium deuren zijn gemakkelijk in onderhoud

Het onderhoud van een deur is niet altijd eenvoudig. Het vereist regelmatige reiniging, kras-preventie, reparaties, en ga zo maar door. Wat als dergelijke problemen tot een minimum kunnen worden teruggebracht?

Nou, alu deuren bieden ook het voordeel dat ze praktisch onderhoudsvrij zijn. Het enige wat je hoeft te doen, is de alu deuren afvegen met een schone, vochtige doek gedrenkt in een glasreiniger, gevolgd door een droge veeg, en voilà! Ze zullen zo helder als de dag voor je schijnen. Aluminium deuren zijn van premium kwaliteit en hebben ontzettend weinig onderhoud nodig.