Aluminium schuiframen
WIJ HELPEN U GRAAG!

Voor vragen of hulp bij het plaatsen van uw bestelling kan u ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Andere aluminium ramen of deuren nodig dan u hier op onze site aantreft? Neemt u dan even contact met ons op.

Vrijblijvende offerte.

078 700 299

Aluminium schuiframen

24/24 uur 7 dagen op 7 bereikbaar per email!

Stuur ons een mailtje en u ontvangt binnen de 2 à 3 uur gemiddeld een passend antwoord.

info@aluminiumraamwinkel.be

Beoordelingen

Aluminium ramen en deuren

Waarom aluminium ramen en deuren?

Het bouwen of renoveren van je droomhuis kan een droom zijn die waar komt. Toch kan het ook best een ontmoedigende ervaring zijn, met alle opties en beslissingen waar je voor komt te staan. Een van die beslissingen is onder andere de kwestie van je ramen en deuren. Ramen en deuren zijn een integraal onderdeel van je huis. Ze zijn verantwoordelijk voor de doorstroming, functionaliteit en esthetiek van je woning.

Het is belangrijk om hier de juiste beslissingen te nemen. Je zult er tenslotte jaren mee leven – mogelijk zelfs een heel leven! Dit is waarom alu ramen en deuren een grote uitkomst kunnen zijn. Interesse in aluminium ramen en deuren? Dan hebben we hier een kleine gids voor je samengesteld.

Voordelen van aluminium ramen en deuren

Aluminium ramen en deuren zijn ongelooflijk flexibel in toepassing. Ze bieden dankzij hun structurele sterkte enkele van de dunste profielen die beschikbaar zijn voor een hoogwaardig raam of deur. Dit betekent dat de glazen ruiten extra groot kunnen zijn, waardoor jij een beter uitzicht hebt. Ook zul je genieten van het extra natuurlijke licht in je woning.

Daarnaast zijn alu ramen en deuren ook nog eens geproduceerd om ontzettend isolerend te zijn. Je hoeft je dus geen zorgen te maken om het verlies van warmte in koude seizoenen. Met het juiste keuze glas weet je al helemaal zeker dat je geen warmte verliest.

Aluminium ramen en deuren

Kleur en afwerking van aluminium ramen en deuren

Laten we het vervolgens hebben over kleuren en afwerkingen van alu ramen en deuren. Aluminium frames kunnen in verschillende kleuren worden geanodiseerd of gepoedercoat. Bij het kiezen van ramen en deuren voor je huis, kun je voor een kleur gaan die past bij de esthetiek van je interieur.

De meest populaire afwerkingen zijn de natuurlijke geanodiseerde (zilver) afwerking en een reeks standaard gepoedercoate kleuren zoals wit, houtskool (grijs) en brons. De natuurlijke geanodiseerde look is een goede optie; het is kosteneffectief en een geschikte aanvulling op moderne architectuur. De witte poedercoating is erg populair voor een modern, licht en open interieur. De houtskool grijs is zeer geschikt is voor een meer professionele uitstraling. Ook hier worden je beslissingen bepaald door jouw persoonlijke smaak en budget.

Soorten aluminium ramen

Als je de verschillende soorten ramen en deuren kent die beschikbaar zijn, kun je creatiever omgaan met uw ruimte en met meer vertrouwen kiezen wat het beste is. Dus laten we de verschillende typen eens nader bekijken:

  • Openslaande alu ramen; deze hebben ‘vleugels’ die uit het buitenframe van het raam zwaaien.
  • Aluminium schuiframen; een klassieke keuze.
  • Aluminium harmonicaramen; deze openen en vouwen terug

Aluminium ramen en deuren

Soorten aluminium deuren

Laten we vervolgens eens kijken naar de verschillende soorten deuren die beschikbaar zijn:

  • Aluminium schuiframen. Je kunt aluminium schuiframen overwegen voor kamers waar je het uitzicht wilt maximaliseren.
  • Openslaande alu deur. Dit is een standaard deur.
  • Alu harmonicadeuren. Deze klappen uit en stapelen zich netjes op om de gehele breedte van de deur te openen.

Je kunt alle kanten op met aluminium ramen en deuren!