Aluminium schuiframen
WIJ HELPEN U GRAAG!

Voor vragen of hulp bij het plaatsen van uw bestelling kan u ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Andere aluminium ramen of deuren nodig dan u hier op onze site aantreft? Neemt u dan even contact met ons op.

Vrijblijvende offerte.

078 700 299

Aluminium schuiframen

24/24 uur 7 dagen op 7 bereikbaar per email!

Stuur ons een mailtje en u ontvangt binnen de 2 à 3 uur gemiddeld een passend antwoord.

info@aluminiumraamwinkel.be

Beoordelingen

Alu ramen

De vele voordelen van alu ramen

Alu ramen zijn ontzettend populair in woningen en bedrijfspanden en dat is hartstikke logisch. Ramen van aluminium hebben namelijk behoorlijk wat voordelen ten opzicht van ramen van ander materiaal. Aluminium ramen passen in de meest moderne en strak vormgegeven huizen of bedrijfspanden. Maar ook in de meer klassieke bouwwerken misstaan deze ramen zeker niet. Een groot voordeel is dat alu ramen bijna geen onderhoud nodig hebben. Tenzij u van poetsen houdt is dat natuurlijk een heerlijke eigenschap. Hier leest u alles over de voordelen van aluminium ramen.

Alu ramen zijn sterk en modern

Aluminium heeft een aantal bijzondere eigenschappen. Zo is het een uitermate stevig materiaal maar ook licht van gewicht. De alu ramen vervormen of breken niet. Mocht het aluminium toch beschadigd raken dan is het eenvoudig te repareren. Dat maakt alu ramen ook naast sterk ook nog eens duurzaam. Door de lange levensduur is aluminium ook nog eens voordelig. Hoewel u in de aanschaf wat kosten moet maken heeft u er dusdanig lang plezier van de ramen dat de kosten in verhouding laag zijn. Dat de alu ramen bij schade makkelijk te repareren zijn en niet meteen vervangen hoeven te worden maakt ze nog voordeliger.

Veelzijdige vormgeving met alu ramen

In de bouw is aluminium een populair materiaal door haar hoogstaande thermische capaciteiten. Zowel in moderne gebouwen als in oudere gebouwen misstaan alu ramen zeker niet. Waar het bij moderne en strakke gebouwen een aanvulling is, is aluminium in oudere panden juist een mooi eigentijds detail. Daarnaast kunt u aluminium ramen in talloze kleuren verkrijgen, waardoor het altijd mooi in uw huis past.

Alu ramen

Ramen zonder roest en rot

Aluminium ramen nemen geen vocht op. Daardoor roesten en rotten deze ramen in tegenstelling tot ramen van ander materiaal niet. Houtrot in uw houten ramen tast de sterkte van de ramen aan en dat kan ervoor zorgen dat uw buitenschrijnwerk vervangen moet worden. Is dat het geval, denk dan eens na over alu ramen in uw woning. Dat scheelt u behoorlijk in risico’s en onderhoud. Waar hout regelmatig geschilderd moet worden heeft u aan aluminium geen verder onderhoud. Ook is schade aan aluminium ramen makkelijker en beter te repareren.

Aluminium in combinatie met andere materialen

Aluminium combineert goed met andere materialen als het gaat om uitstraling. Echter is het beter voor het aluminium om niet in direct contact te staan met hout, cement, kalk, staal en lood. Dit geldt niet voor roestvrijstaal. Koper, staal en lood zijn gevoelig voor roest en zij kunnen aluminium aantasten daarom moet er een folie tussen de alu ramen en deze andere materialen komen. Hout heeft vaak een bewerking gehad waardoor het hout zuren kan bevatten die aluminium kunnen aantasten. Ook daarom komt er tussen hout en aluminium een bescherming.

Het onderhoud van aluminium ramen

Als u het las zeemt kunt u de ramen meteen meepakken. Meer dan een zachte spons en een zeep zonder schuurmiddel heeft u niet nodig. Er zijn schoonmaakmiddelen verkrijgbaar voor aluminium, daarmee zit u zeker goed. In geval van schade aan de ramen is het makkelijk te repareren. Het raam hoeft dus niet helemaal vervangen te worden bij schade. Ook een prettig voordeel van aluminium ramen.