Aluminium schuiframen
WIJ HELPEN U GRAAG!

Voor vragen of hulp bij het plaatsen van uw bestelling kan u ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Andere aluminium ramen of deuren nodig dan u hier op onze site aantreft? Neemt u dan even contact met ons op.

Vrijblijvende offerte.

078 700 299

Aluminium schuiframen

24/24 uur 7 dagen op 7 bereikbaar per email!

Stuur ons een mailtje en u ontvangt binnen de 2 à 3 uur gemiddeld een passend antwoord.

info@aluminiumraamwinkel.be

Beoordelingen

Aluminium buitenschrijnwerk

Wat is aluminium buitenschrijnwerk?

Het buitenschrijnwerk is de afwerking van je ramen en deuren aan de buitenkant van je woning. Niet alleen zorgt dit voor een verzorgde en nette uitstraling van je woning, maar het voegt ook toe aan de isolering van je huis.

Om ervoor te zorgen dat jouw woning er prettig en aantrekkelijk uitziet voor voorbijgangers, is het dus zeker de moeite waard om even stil te staan bij je buitenschrijnwerk. Het kan alle verschil maken bij de indruk die de buitenwereld van je huis krijgt.

Waarom kiezen voor aluminium buitenschrijnwerk?

Aluminium is een zeer duurzaam en sterk materiaal. Omdat het buitenschrijnwerk van je ramen en deuren constant geconfronteerd wordt met verschillende weersomstandigheden en temperatuurswisselingen, is een sterk materiaal zeer gunstig. Daarnaast is het relatief licht, gemakkelijk te onderhouden en geeft het een stijlvolle metalen glans.

Een ander voordeel van aluminium is dat je de mogelijkheid krijgt voor subtiel en minimalistisch buitenschrijnwerk. Het kan relatief veel gewicht dragen, waardoor zelfs een kleine hoeveelheid aluminium grote glazen kan vasthouden. Dit maakt het een geweldige keuze voor moderne huizen.

Aluminium buitenschrijnwerk

Aluminium vergeleken met een houten buitenschrijnwerk

Hout is voor veel huiseigenaren een aantrekkelijke keuze, omdat het een warme en natuurlijke uitstraling heeft. Voor een traditionele en charmante afwerking van je ramen en deuren kan het daarom een grote toevoeging zijn. Als je geen liefhebber bent van de metalen afwerking van aluminium, kan dit een goed alternatief zijn.

Vergeleken met aluminium heeft hout echter enkele beperkingen. Het heeft bijvoorbeeld meer onderhoud nodig om rot en vervorming te voorkomen. Je zult dus de laklaag van je houten buitenschrijnwerk regelmatig opnieuw moeten aanbrengen. Onderhoudskosten zullen dus door de jaren heen oplopen.

Aluminium vergeleken met pvc buitenschrijnwerk

Kunststof, of PVC om specifiek te zijn, is een voordelige keuze voor je buitenschrijnwerk. Ook wordt het tegenwoordig geproduceerd om zeer isolerend te zijn. Dit maakt het voor huiseigenaren een aantrekkelijke optie voor hun buitenschrijnwerk. Door de kunstmatige productie is het bovendien verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.

Een belangrijk nadeel van PVC, is dat het zich uitzet in de hitte. Dit kan gevolgen hebben voor de spanning op je ramen en deuren. De opening en sluiting kan bijvoorbeeld lastiger en stroever worden. Bij kou kan het materiaal juist krimpen, waardoor er tocht kan ontstaan in je woning.

Conclusie: De voordelen van aluminium buitenschrijnwerk

Vergeleken met andere materialen voor je buitenschrijnwerk heeft aluminium enkele voordelen. Aluminium is net als hout en kunststof zeer isolerend, omdat er een isolatielaag in het metaal is verwerkt. Het is echter duurzamer en makkelijker te onderhouden dan de alternatieven. Zonder al te veel werk blijft je aluminium buitenschrijnwerk namelijk jarenlang in goede staat.

Door het sterke karakter van aluminium heb je bovendien de mogelijkheid om voor een slank profiel te kiezen. Hierdoor bestaan jouw ramen en deuren vooral uit glas, wat een moderne uitstraling geeft. Dit bevordert bovendien je uitzicht. Dit is de voornaamste reden waarom aluminium buitenschrijnwerk een populaire keuze is onder huiseigenaren.