Aluminium schuiframen
WIJ HELPEN U GRAAG!

Voor vragen of hulp bij het plaatsen van uw bestelling kan u ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Andere aluminium ramen of deuren nodig dan u hier op onze site aantreft? Neemt u dan even contact met ons op.

Vrijblijvende offerte.

078 700 299

Aluminium schuiframen

24/24 uur 7 dagen op 7 bereikbaar per email!

Stuur ons een mailtje en u ontvangt binnen de 2 à 3 uur gemiddeld een passend antwoord.

info@aluminiumraamwinkel.be

Beoordelingen

Aluminium harmonicadeur

Een aluminium harmonicadeur is een op maat gemaakte vouwdeur, wanddeur of schuifwand van aluminium. De deur bestaat meestal uit minimaal 2 delen en maximaal 12 delen, die naar binnen of buiten gaan. Men kunt kiezen voor een harmonicadeur die aan een kant openschuift of aan beide kanten, link en rechts, zodat de opening in het midden is.

Door de hoge beglazing in de gevels geven ze de woonkamer een unieke lichtinval en is er 100% buitenzicht, waardoor de verbinding van buiten naar binnen een geheel wordt. Met een harmonicadeur heeft men de mogelijkheid om een grotere ruimte te creëren, zoals een serre of tuin met de woning te verbinden. Met een harmonicadeur van aluminium haalt men een echte blikvanger in huis.

 

Het verschil tussen een harmonicadeur en schuifdeur

 

Veel mensen halen een harmonicadeur en een schuifraam door elkaar en denken dat het hetzelfde is. Een harmonicadeur kan volledig open en de doorgang is groter. Een schuifdeur heeft een vast gedeelte en kan daardoor slechts op een of twee manieren worden geopend. Door het kniksysteem kan men kiezen of de wanddeur naar binnen of buiten geopend wordt. Door de flexibiliteit van het kniksysteem kan een deur van vijf meter lang ingekort worden tot vijftig centimeter. Tevens bestaat een harmonicadeur vrijwel geheel uit glas en dunne profielen, waardoor er meer lichtinval is dan met een schuifdeur.

Aluminium harmonicadeur

De voordelen van een aluminium harmonicadeur

 

Steeds meer mensen kiezen voor een harmonicadeur van aluminium, doordat er enorme voordelen aan vastzitten en bovendien multifunctioneel is. Door het aluminium heeft de deur een stijlvolle supermoderne uitstraling, het materiaal is licht, maar sterk en geeft een uitstekende isolatiewaarde door geïsoleerde profielen, is brand- en inbraakwerend, zijn leverbaar in diverse glassoorten zowel zonwerend als geluidswerend en heeft een lange levensduur van veertig tot vijftig jaar, waardoor de investering in de harmonicadeur weer wordt terugverdiend.

De deur wordt altijd op maat en wens gemaakt. Er is een maximale doorloopruimte, men kan ook kiezen uit een rolstoelvriendelijke harmonicadeur met een drempelloze doorgang. Doordat de deur makkelijk te bedienen en te hanteren is, kan iedereen er gebruik van maken.

Waar kan men een aluminium harmonicadeur plaatsen?

 

De aluminium vouwdeuren kunnen in elk moderne woonstijl geplaatst worden, maar kan net zo goed in een traditionele boerderij, loft of oud pand. Door het unieke ontwerp geven ze elk soort woning een prachtige uitstraling.

  • Woning: buiten naar binnen halen, scheiding tussen twee ruimtes (serre en woonkamer)
  • Veranda: voor in elk seizoen. De vouwwand is flexibel en kan verschillend geopend worden
  • Appartement: voor een maximaal uitzicht door het vele glas
  • Kantoor: meerdere kantoorruimtes creëren door een harmonicadeur

Hoeveel kost een aluminium harmonicadeur?

 

In veel gevallen zijn ze duurder dan een ander soort materiaal harmonicadeur. De aluminium vouwdeur is in combinatie met hout of pvc verkrijgbaar of geheel in aluminium. De deur is van hoge kwaliteit en heeft een lange duurzaamheid. De prijs wordt door verschillende factoren bepaald. Het type materiaal, glaswerk, hang en sluitwerk, de grootte van de woning en de kleur. Al bij al is een aluminium harmonicadeur een goede investering!