Aluminium schuiframen
WIJ HELPEN U GRAAG!

Voor vragen of hulp bij het plaatsen van uw bestelling kan u ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Andere aluminium ramen of deuren nodig dan u hier op onze site aantreft? Neemt u dan even contact met ons op.

Vrijblijvende offerte.

078 700 299

Aluminium schuiframen

24/24 uur 7 dagen op 7 bereikbaar per email!

Stuur ons een mailtje en u ontvangt binnen de 2 à 3 uur gemiddeld een passend antwoord.

info@aluminiumraamwinkel.be

Beoordelingen

Aluminium hefschuiframen

Wat zijn aluminium hefschuiframen?

Een hefschuifraam is een schuifraam met een klein extra stapje. Om deze te openen, til je de opengaande wand een stukje op voordat je het open kunt schuiven. Dit doe je met de deurkruk, en is niet zwaar. Wanneer je het hefschuifraam weer sluit, valt de sluitende wand weer keurig op zijn plek.

Er hoeft geen grote druk op de deurkruk gezet te worden om deze te openen en te sluiten. Door het sterke, maar lichte aluminium heb je namelijk geen zware wanden. Daarnaast zorgen de ingebouwde wieltjes en veringen ervoor dat dit zeer natuurlijk aanvoelt. Je hefschuifraam is dus binnen de kortste keren geopend.

Verschil schuifraam en hefschuifraam

Een schuifraam hoeft niet opgetild te worden op te kunnen openen. Deze schuif je simpelweg open in één beweging. De rails van een schuifraam zijn namelijk gevuld met borstels, die gemakkelijk langs elkaar kunnen schuiven. Wanneer je aluminium schuifraam dicht is, zorgen de borstels ervoor dat er geen tocht of viezigheid naar binnen kan komen.

Bij aluminium hefschuiframen worden de rails gesloten met rubberen banden. Omdat deze niet langs elkaar kunnen schuiven, moet de openende wand eerst opgetild worden. Bij het sluiten, wordt de wand weer in de rubberen band van de rail geplaatst.

Aluminium hefschuiframen

Voordelen hefschuifraam

Door de rubberen sluiting van aluminium hefschuiframen, kan er absoluut geen wind of regenwater binnenkomen via je rails. Een hefschuifraam is daarom ontzettend isolerend. Ook de warmte van je huis kan niet naar buiten ontsnappen. Hierdoor kun je op de lange termijn besparen op je energierekeningen.

Ook zijn aluminium hefschuiframen zeer duurzaam. In tegenstelling tot de borstels van een schuifraam, die na veel gebruik kunnen slijten, gaat de rubberen sluiting zeer lang mee. Er bevindt zich bovendien geen schuiving tussen de rubberen banden, dus je hoeft je geen zorgen te maken over het regelmatig oliën van je rails.

Nadelen hefschuifraam

Door de verbeterde technologie is het mogelijk dat je iets meer betaalt voor je aluminium hefschuiframen dan dat je voor een normaal schuifraam zou doen. Dit verschil is echter klein. Als je in gedachten houdt dat deze ramen ook zeer isolerend zijn, kun he het zien als waardevolle investering.

Een ander klein nadeel is de opening van je schuiframen. Je zult iets meer moeite moeten doen om je hefschuiframen te openen dan dat je zou moeten doen bij normale schuiframen. Zoals we al hebben gezegd, is dit echter een zeer snel en makkelijk proces. Jonge kinderen zullen misschien moeite hebben om het raam te openen, wat een voordeel kan zijn als het om veiligheid gaat.

Aluminium hefschuiframen of schuiframen: Waarvoor kiezen?

De keuze is geheel persoonlijk. We gaan graag met onze klanten in gesprek over hun voorkeur, en de mogelijkheden die deze heeft. De extra isolatie die aluminium hefschuiframen bieden, is vaak een doorslaggevende reden om toch voor dit systeem te gaan.

Heb je toch vragen over de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op. Samen kunnen we op zoek naar de geschikte aluminium hefschuiframen voor je woning.