Aluminium schuiframen
WIJ HELPEN U GRAAG!

Voor vragen of hulp bij het plaatsen van uw bestelling kan u ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Andere aluminium ramen of deuren nodig dan u hier op onze site aantreft? Neemt u dan even contact met ons op.

Vrijblijvende offerte.

078 700 299

Aluminium schuiframen

24/24 uur 7 dagen op 7 bereikbaar per email!

Stuur ons een mailtje en u ontvangt binnen de 2 à 3 uur gemiddeld een passend antwoord.

info@aluminiumraamwinkel.be

Beoordelingen

Aluminium kiepschuifraam en aluminium hefschuifraam

 

Belangrijkste soorten aluminium schuiframen: het aluminium kiepschuifraam en aluminium hefschuifraam

Het aluminium kiepschuifraam en aluminium hefschuifraam zijn de twee meest gekende varianten. Welke zijn de verschillen tussen een aluminium kiepschuif- en hefschuifraam? Hieronder lees je meer over de belangrijkste verschillenden tussen deze twee typen schuiframen van aluminium, en over de voordelen en nadelen van beide varianten.

Welk verschil in beweging is er tussen het aluminium kiepschuifraam en aluminium hefschuifraam?

Welke zijn de verschillen tussen een aluminium schuif- en hefschuifraam? Het belangrijkste verschil is dat bij een hefschuifraam de deur wordt geopend of gesloten met een hendel aan de binnenkant. De deur gaat op deze manier eenvoudig open, waarbij de deur over zogenoemde acrylrollen opzijgeschoven kan worden. Bij een schuifkiepraam of kiepschuifraam kiept het schuifgedeelte naar binnen om vervolgens opzij te bewegen. Dit is iets lastiger dan bij een hefschuifraam, omdat je bij een kiepraam eerst een beweging naar achteren moet maken. Maar praktisch gezien levert het feit dat je een iets andere beweging moet maken verder geen bezwaren op.

Een kiepschuifraam is ideaal voor kleinere kamers en ruimtes

Kiepschuiframen worden met name gebruikt in kleinere ruimtes en tussen twee minder grote kamers. Deze ramen zie je dan ook voornamelijk als verbinding tussen 2 kamers. Door de kiepschuifdeur open te zetten kunnen er op eenvoudige wijze twee locaties met elkaar verbonden worden en maak je snel en gemakkelijk een grotere ruimte. Handig natuurlijk als je in een oud herenhuis woont en ter gelegenheid van een feest al dan niet tijdelijk één grote ruimte wilt creëren. Dat is handig, omdat gasten dan niet telkens de deur hoeven te openen, maar zich via de open deur van de ene naar de andere ruimte kunnen verplaatsen.

Wil je dus twee plekken of ruimtes aan elkaar kunnen ‘vastmaken’ en zo één grote kamer creëren? Dan is een kiepschuifraam perfect. Waar kiepschuiframen voeger nogal eens lastig te bedienen waren, is dat tegenwoordig niet meer zo en zijn ze net zo gemakkelijk te openen als een hefschuifraam.

Aluminium kiepschuifraam en aluminium hefschuifraam

De kiepstand als optie: profiteer van de eenvoudige ventilatie en financieel voordeel

Een ander verschil tussen een aluminium kiepschuifraam en een hefschuifraam, is het feit dat je kiepramen gemakkelijk in een kiepstand kunt zetten. Daardoor kun je met dit type schuifraam perfect ventileren, beter dan met een hefschuifraam. Ben je dus op zoek naar een schuifraam die veel frisse lucht kan aanvoeren in korte tijd, dan maak je me de kiepdeur een slimme keuze.

Als je kijkt naar de kosten van schuiframen, dan zijn kiepschuiframen de meest voordelige optie. De prijzen van een kiepende schuifraam starten, inclusief dubbelglas, vanaf een bedrag van 1200 euro. Bij vergelijkbare hefschuiframen liggen de vertrekkosten op 1500 euro. De maximale kosten, uiteraard afhankelijk van de grootte en de eventuele extra’s, bedragen voor beide schuifdeur varianten respectievelijk 3200 en 3500 euro. Wil je dus een beetje op jouw centen letten, kies dan voor de kiepschuifraam als voordeligste mogelijkheid.

Extra informatie over mogelijke soorten ramen voor jouw woning

Wil je nog aanvullende informatie over de mogelijkheden die je hebt als het aankomt op schuifdeuren, al dan niet hefschuiframen of kiepramen? Neem dan online contact op met onze support en advies afdeling. Zij gaan graag vrijblijvend met jou in gesprek over de mogelijkheden die er zijn en welke kosten hieraan zijn verbonden. We helpen je graag bij het vinden van een prachtige, duurzame en voordelige schuifdeur die precies aansluit op jouw wensen! Configureer online jouw ideale aluminium kiepschuifraam of aluminium hefschuifraam en krijg onmiddellijk een zeer interessante prijsaanbieding.