Aluminium schuiframen
WIJ HELPEN U GRAAG!

Voor vragen of hulp bij het plaatsen van uw bestelling kan u ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Andere aluminium ramen of deuren nodig dan u hier op onze site aantreft? Neemt u dan even contact met ons op.

Vrijblijvende offerte.

078 700 299

Aluminium schuiframen

24/24 uur 7 dagen op 7 bereikbaar per email!

Stuur ons een mailtje en u ontvangt binnen de 2 à 3 uur gemiddeld een passend antwoord.

info@aluminiumraamwinkel.be

Beoordelingen

Aluminium ramen poetsen

Alu ramen poetsen: Hoe doe je dat?

Aluminium ramen poetsen verlengt de levensduur van het materiaal. Hoewel aluminium makkelijk is om mee te werken, heeft het eens in de zoveel tijd een onderhoudsbeurt nodig. Natuurlijk ook voor het aanzien. Vuile ramen? Daar zit niemand op te wachten.

Maar hoe zit het met aluminium ramen poetsen? Waar doe je goed aan en hoe voorkom je dat de ramen permanent beschadigen? Lees dit artikel verder voor alle antwoorden op jouw vragen.

Waarom aluminium ramen poetsen?

Aluminium ramen poetsen komt in frequentie niet vaak terug. Het is eerder een halfjaarlijkse als een wekelijkse klus. Aluminium beschikt over de eigenschap nauwelijks vuil of viezigheid aan te trekken. Waar andere materialen beschadigen door blootstellingen aan vocht en stof, is dat bij aluminium een ander verhaal.

Toch is een poetsbeurt eens in de zoveel tijd geen overbodige luxe. Vooral ten aanzien van de levensduur en van het buitenaanzicht. Ramen krijgen veelal te maken met verschillende weersomstandigheden, vogelpoep of beestjes die buiten leven. Poetsen voorkomt beschadigingen op de lange termijn.

Aluminium ramen poetsen

Waarom aluminium ramen?

De redenen om uitdrukkelijk voor aluminium ramen te kiezen, zijn zeer uiteenlopend. Dit is natuurlijk ook smaak gebonden. De een is gecharmeerd van aluminium, terwijl de ander liever kiest voor hout. Wellicht kunnen de volgende punten jou over de streep trekken:

  • Moderne uitstraling;
  • Verkrijgbaar in verschillende kleuren;
  • Makkelijk te onderhouden;
  • Gaat aanzienlijk langer mee als bijvoorbeeld hout;
  • Isolerend;
  • Bestand tegen weersomstandigheden;

Hoe aluminium ramen poetsen?

Aluminium ramen poetsen is geen hogere wiskunde. Bovendien zijn hier meerdere methoden voor die je kunt gebruiken. Enkele hiervan worden hieronder in het overzicht op een rijtje gezet:

  • Zachte stofdoek. De eerste bovenlaag stof kun je vrij makkelijk verwijderen met een zachte doek, bijvoorbeeld een stofdoek. Omdat aluminium vrij glad is, zal dit snel gaan. Met deze methode voorkom je eveneens krassen aan het materiaal. Dat zou zonde zijn. Heb je een hydrofiele doek in huis? Perfect. Deze kun je prima gebruiken.
  • Warm water. De zachte doek in combinatie met een warm emmertje water doet wonderen. Het kan totaal geen kwaad en het meeste vuil kun je hier al mee verwijderen.
  • Gebruik geen heftige producten. Voorbeelden hiervan zijn chloor of terpentine. In eerste instantie lijkt het te werken, maar de conditie van de aluminium ramen wordt er niet beter van. Gebruik liever een kleine eetlepel met schoonmaakazijn of – nog liever – afwasmiddel.
  • Glassex is bedoeld voor ramen. Voor aluminium werkt het vrij onschuldig. Bovendien gaat het sneller dan een sopje. Gebruik ook hiervoor een zachte doek die geen krassen maakt. Ook keukenpapier voldoet in dit geval prima.

Kan ik mijn aluminium ramen laten poetsen?

Het onderhoud van de ramen is natuurlijk niet moeilijk. Aan de hand van onze tips kun je dit zelfs toepassen. Zie je dit zelf niet zitten? Of ben je bang voor schade? Laat dit dan over aan een professional.

Conclusie

Er zijn verschillende methodes om jouw aluminium ramen te poetsen. Iedere methode is zowel makkelijk als snel toe te passen. Door de gegeven tips op te volgen, staan jouw ramen er straks glimmend bij, en dat zonder schade. Succes!