Aluminium schuiframen
WIJ HELPEN U GRAAG!

Voor vragen of hulp bij het plaatsen van uw bestelling kan u ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Andere aluminium ramen of deuren nodig dan u hier op onze site aantreft? Neemt u dan even contact met ons op.

Vrijblijvende offerte.

078 700 299

Aluminium schuiframen

24/24 uur 7 dagen op 7 bereikbaar per email!

Stuur ons een mailtje en u ontvangt binnen de 2 à 3 uur gemiddeld een passend antwoord.

info@aluminiumraamwinkel.be

Beoordelingen

Aluminium ramen

 

Voordelen van alu ramen

Aluminium ramen worden steeds populairder. Hoe komt dit eigenlijk? Een grote reden hiervoor is dat er veel voordelen zijn verbonden aan alu ramen. Denk bijvoorbeeld aan de volgende:

  • Slank profiel
  • Duurzaam
  • Isolerend
  • Laag onderhoud

Lichte, maar sterke alu ramen kunnen in een groot aantal verschillende combinaties worden geïnstalleerd. Ze passen daarom in elk huis; groot of klein. Ook heb je veel keuzes in het ontwerp van je aluminium ramen. Denk aan de kleur en afwerking van het aluminium, en het type glas voor je ramen.

Zijn aluminium ramen eco-vriendelijk?

Aluminium is een zeer duurzaam product. Het is 100% recyclebaar, niet giftig en laat een minimale ecologische voetafdruk achter. Het recyclen van aluminium zelf vereist slechts vijf procent van de aanvankelijke energie die wordt verbruikt om het te maken.

Omdat aluminium normaal gezien warmte en kou geleidt, worden aluminium ramen verwerkt om een isolerende werking te krijgen. Thermisch verbeterde alu ramen zijn uitgerust met thermische onderbrekingen om binnen en buiten te kunnen scheiden en de warmteoverdracht te verminderen. Naast duurzaam, zijn alu ramen dus ook nog eens energiezuinig.

aluminium schuiframen

Ontwerp bij uit alu vervaardigde ramen

Door de manier waarop alu wordt geproduceerd, kunnen je aluminium ramen gemakkelijk aan je exacte ontwerpspecificaties voldoen. De inherente sterkte van het materiaal wordt uiteraard behouden. Bovendien is er een grote verscheidenheid aan kleuren, van beglazingsopties tot afwerkingen in een breed scala aan kleuren. Aluminium ramen zijn verkrijgbaar in geanodiseerde of gebakken afwerkingen voor een langdurige kleur.

De smalheid van het frame legt de focus op het glas en vervolgens op het uitzicht dat het biedt. Hierdoor kun je met aluminium ramen een prachtige ruimte creëren met veel natuurlijk licht.

Prijs van alu ramen

Een voordeel van alu ramen is dat ze aanzienlijk goedkoper kunnen zijn dan andere raamkozijnen. Ramen van hout kunnen bijvoorbeeld veel meer kosten dan alu ramen, en hebben veel onderhoud nodig. Kunststof ramen zoals u PVC kunnen goedkoper zijn dan alu. Het is echter waarschijnlijker dat u PVC-frames in de loop van de tijd verslechteren en dus op de lange termijn duurder uitpakken.

Alu ramen kunnen tot wel 30 jaar meegaan. Alu is namelijk aanzienlijk beter bestand tegen de buitenelementen in vergelijking met andere kozijnen, waardoor ze minder snel kromtrekken of rotten. Aluminium heeft ook een hoge sterkte-gewichtsverhouding, waardoor ze moeilijker te deuken zijn.

Alu ramen zijn niet alleen duurzaam, maar hebben als bijkomend voordeel dat ze gemakkelijk te onderhouden zijn. Verschillende afwerkingen vereisen mogelijk meer zorg dan andere, maar over het algemeen zal een snelle reiniging van het glas en het frame om de 2-4 maanden helpen om vuil te verwijderen en de ramen er glanzend uit te laten zien.

Aluminium ramen

 

Nadelen alu ramen

De nadelen van alu ramen zijn meer afhankelijk van voorkeur dan van duidelijke problemen. Ramen uit alu worden niet langer beschouwd als slecht voor het vasthouden van warmte, omdat ze tegenwoordig zijn voorzien van een thermische onderbreking. Ze hebben bovendien veel voordelen op het gebied van duurzaamheid en onderhoudsgemak.

Sommige mensen zullen echter nooit overwegen hun houten ramen te vervangen door aluminium, vooral niet degenen die traditionele huis ontwerpen hebben. Bovendien kunnen de goedkopere initiële kosten van u PVC ramen voor sommige individuen aantrekkelijker zijn dan aluminium ramen.