Aluminium schuiframen
WIJ HELPEN U GRAAG!

Voor vragen of hulp bij het plaatsen van uw bestelling kan u ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Andere aluminium ramen of deuren nodig dan u hier op onze site aantreft? Neemt u dan even contact met ons op.

Vrijblijvende offerte.

078 700 299

Aluminium schuiframen

24/24 uur 7 dagen op 7 bereikbaar per email!

Stuur ons een mailtje en u ontvangt binnen de 2 à 3 uur gemiddeld een passend antwoord.

info@aluminiumraamwinkel.be

Beoordelingen

Aluminium schuifdeur

De aluminium schuifdeur erg populair bij nieuwbouw

Een aluminium schuifdeur, ook wel bekend als schuifraam, hebben de gebruiker(s) ervan veel te bieden. Niet voor niets duikt de aluminium schuifdeur steeds vaker op in nieuwe woningen en in moderne bestaande woningen. Ook een toenemend aantal bedrijven kiest voor het inbouwen van een aluminium schuifdeur, bijvoorbeeld om vanuit een kantoor of kantine een snelle doorgang te maken naar buiten. Maar waarom zij aluminium schuifdeuren in de bouwwereld aan een opmars bezig? Waarin onderscheidt een aluminium schuifdeur zich van een pvc of houten variant? En wat zijn de mogelijkheden als je een aluminium schuifraam wilt plaatsen?

Waarom en aluminium schuifdeur en de verschillen tussen schuifdeuren van aluminium, hout en pvc

Een van de grootste verschillen tussen een houten en aluminium schuifdeur, is het feit dat aluminium nauwelijks tot geen onderhoud nodig heeft. Anders dan hout, slijt het materiaal niet. Ook zijn geen periodieke schuur- en schilderbeurten nodig. Dat aluminium schuifdeuren tevens eenvoudig schoon te maken zijn, is nog eens een extra voordeel. Wie de schuifdeur eens per twee maanden in de voegen en richels goed schoonmaakt met een geschikt reinigingsmiddel, zorgt ervoor dat de schuifdeur in een prima staat blijft.

Nu zult u denken: de voordelen die net zijn genoemd, gelden ook voor pvc schuifdeuren. Dat klopt. Ook pvc ramen en schuifdeuren zijn eenvoudig schoon te houden en hebben weinig tot geen onderhoud nodig. En net als aluminium ramen hebben ook pvc schuifdeuren een lange levensduur en zijn ze recyclebaar. Beide materialen zijn dan ook een goede keuze als je voor duurzaamheid en het milieu gaat.

Maar waarin onderscheidt een aluminium schuifraam zich dan wel van pvc? Het verschil tussen aluminium en pvc zit hem vooral in de kracht en robuustheid van beide typen schuifdeuren. Aluminium is een stuk sterker en kan daardoor veel glasoppervlakte aan. Meer dan pvc schuifdeuren. Een grote hoeveelheid glas heeft weer als voordeel dat er veel licht binnenkomt en de ruimte waar je je bevindt groter lijkt. Tevens zorgt extra lichtinval voor een energiebesparing: het licht hoeft minder vaak aan, terwijl er via de zon ook gratis warmte de woning binnenkomt.

Aluminium schuifdeur

Een strakke aanblik van uw woning met een aluminium schuifdeur

Aluminium heeft ook als grote pre dat dit materiaal er strak en eigentijds uitziet. Als u een huis laat ontwerpen, bouwen of de keuze hebt bij een nieuwbouwwoning, is aluminium als raammateriaal een van de slimste keuzes. Want naast hypermodern hebben aluminium ramen ook tijdloos karakter en passen ze bij zowel klassiek, landelijke als nieuwbouw huizen.

Opties qua typen aluminium schuifdeuren & bijhorende prijzen

Als u opteert voor schuifdeuren van aluminium, zijn er uiteenlopende keuzemogelijkheden. Zo kunt u gaan voor één vast deel en één schuifbaar gedeelte. Maar ook twee vaste gedeelten met één schuifbare deur is een mogelijkheid. De eerste optie kost gemiddeld zo’n 3700 euro voor materiaal- en plaatsingskosten, terwijl de luxueuzere uitvoering die uit drie delen bestaat, zo’n 5300 euro all-in bedraagt. Ook qua afwerking is er van alles mogelijk, zoals specifieke ventilatieroosters en het toevoegen van bijhorende raamdecoratie. Doe inspiratie op bij een ervaren aanbieder en vraag een offerte op voor een aluminium schuifdeur!