Aluminium schuiframen
WIJ HELPEN U GRAAG!

Voor vragen of hulp bij het plaatsen van uw bestelling kan u ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Andere aluminium ramen of deuren nodig dan u hier op onze site aantreft? Neemt u dan even contact met ons op.

Vrijblijvende offerte.

078 700 299

Aluminium schuiframen

24/24 uur 7 dagen op 7 bereikbaar per email!

Stuur ons een mailtje en u ontvangt binnen de 2 à 3 uur gemiddeld een passend antwoord.

info@aluminiumraamwinkel.be

Beoordelingen

Aluminium schuifraam details

Ontdek de aluminium schuifraam details en weet wat je koopt!

Aluminium schuiframen zijn mooi en stijlvol, maar bij het uitkiezen van een schuifraam is het moeilijk om je schuifraam in detail te kunnen bekijken. Vaak krijg je eerder een algemeen beeld, maar wordt er niet echt diep ingegaan op de aluminium schuifraam details. Benieuwd naar waar je allemaal op moet letten om de kwaliteit van je schuifraam te bepalen? Lees dan snel verder!
.

De fundering van de schuifraam

Kijk na of er informatie te vinden is over de fundering van de schuifraam. Een goede fundering is belangrijk, want die voorkomt dat je huis kan gaan verzakken. De fundering is noodzakelijk, omdat je voor het plaatsen van een schuifraam een deel van je draagmuur moet verwijderen.

Isolatie in de vloer

Ook de isolatie in de vloer is belangrijk. Deze isolatie is nodig om de overige vloerverwarming zijn werk te laten doen. Een goede isolatie voorkomt dus dat de warmte uit je huis glipt en houdt je huis altijd lekker warm!

De dichtingen

Let ook even op de dichtingen. Een schuifraam heeft ook altijd een binnen- en buitendichting, die kan je vinden onder de rails. Deze dichtingen zorgen ervoor dat vocht en koude je huis niet kunnen binnendringen en dat warmte niet kan ontsnappen. Een extra manier van isoleren dus!

De rails goed zichtbaar op de aluminium schuifraam details

Een schuifraam heeft een aantal rails op basis van de hoeveelheid bewegende en vaste delen van de schuifraam. Als er maar één vast en één schuivend deel is, dan volstaan 2 rails. De breedte van een schuifraam met twee rails is ongeveer 135 millimeter gemeten vanaf binnenkant tot de buitenkant. Kijk dus vooral de kwaliteit en de breedte van de rails na.

Aluminium schuifraam details

Hoe het stelraam wordt ondersteund

De ondersteuning van het stelraam vind je boven de fundering. Kijk hier voornamelijk naar het materiaal waaruit het gemaakt werd. Vaak is dit beton. Stelramen komen onder veel druk te staan, een goede ondersteuning is dus essentieel!

De onderdorpel aan de buitenkant te bekijken op de aluminium schuifraam details

Aan de buitenkant heeft een schuifraam een onderdorpel, uit beton gemaakt. Vroeger was dit in hout, maar deze was gevaarlijk omdat hij vaak over het hoofd werd gezien. Een kwaliteitsvolle schuifraam heeft een houten stelraam in combinatie met beton, dit zorgt namelijk voor de meest gelijkmatige overgang en voorkomt zo ongelukken!

De cassettevloer

Aan de binnenkant van de schuifraam is er een cassettevloer te zien, deze cassettevloer gaat traploos over in de dekvloer. De cassettevloer is er voor de ondersteuning van de schuifraam. Kijk dus ook of deze van goede kwaliteit is.

De antikraakband

De antikraakband is een beveiligingsmethode. Door de antikraakband kunnen dieven namelijk niet met een koevoet delen van de rails en de vloer uit je schuifraam verwijderen. Als de schuifraam geen antikraakband heeft, dan kan dat gevaarlijk zijn voor inbraken. Let er daarom ook altijd op dat je te weten kunt komen of de schuifdeur een antikraakband heeft of niet voor de aankoop.

Eerlijke koop met kennis van de aluminium schuifraam details

Als je dus liefst zo veel mogelijk details van de schuifraam te weten wilt komen voor dat je er eentje koopt, dan is het verstandig om voor een erkende leverancier te kiezen. Erkende leveranciers bieden je vaak meer informatie en staan paraat om al je vragen te beantwoorden. Erkende leveranciers vind je vaak op vergelijkingssites. Vergelijkingssites zijn namelijk streng en vermelden enkel erkende leveranciers op hun site. Om een erkende leverancier te vinden die duidelijke aluminium schuifraam details geeft, zijn deze sites dus ideaal!