Aluminium schuiframen
WIJ HELPEN U GRAAG!

Voor vragen of hulp bij het plaatsen van uw bestelling kan u ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Andere aluminium ramen of deuren nodig dan u hier op onze site aantreft? Neemt u dan even contact met ons op.

Vrijblijvende offerte.

078 700 299

Aluminium schuiframen

24/24 uur 7 dagen op 7 bereikbaar per email!

Stuur ons een mailtje en u ontvangt binnen de 2 à 3 uur gemiddeld een passend antwoord.

info@aluminiumraamwinkel.be

Beoordelingen

Aluminium schuifraam prijs

Door wat wordt de aluminium schuifraam prijs bepaalt?

Wat bepaalt de aluminium schuifraam prijs en welke elementen spelen bij het zetten van de prijzen van aluminium schuifraam een doorslaggevende rol? Op deze vraag gaan we je in het komend artikel een duidelijke uiteenzetting geven . Zodanig dat je een klare kijk krijgt op alle facetten van de prijsbepaling.

Aluminium schuifraam prijzen samenstelling

De schuifraam aluminium prijs in onderhevig aan diverse bestanddelen. De schuifraam aluminium prijs wordt in het bijzonder gekenmerkt door:

  • het soort alu profielen
  • het type mechanisme
  • de glassoort
  • bereikbaarheid woning
  • montage
  • de afmetingen en de daar aan verbonden vervoerskosten

Aluminium profielen definiëren de prijzen van aluminium schuifraam

Ooit was aluminium het duurste materiaal om ramen uit te verwaardigen. Gelukkig is die tijd voorbij en staan aluminium ramen wat het prijskaartje betreft op gelijke hoogte met pvc en hardhout. Aluminium schuiframen prijzen zijn afhankelijk van het type profiel dat wordt toegepast. Er zij twee mogelijke profielen beschikbaar. Het vlak profiel. Gebruikt voor het realiseren van kiep-schuiframen en schuiframen. Het hefschuifraam profiel. Zoals de naam laat vermoeden speciaal ontworpen voor hefschuiframen

Aluminium schuifraam prijs

Type schuifraam mechanisme influenceren aluminium schuifraam prijzen.

Bij het aanschaffen van een alu schuifdeur heb je de keuze uit 4 soorten bedieningen. Het schuif mechanisme gebruikt bij de alu schuifraam. Het hef-schuif mechanisme toegepast bij de hefschuiframen. Het kiep-schuif mechanisme aangewend bij de kiep-schuiframen. En als laatste het kiep-hefschuif mechanisme. Dit kent zijn toepassing bij kiep-hefschuiframen.

Het soort aluminium schuifdeur is tevens bepalend voor de prijzen van aluminium schuifraam.

Bij schuivende schuifdeuren hebben we te maken met 3 mogelijkheden. De meest populair is de 2-delige schuifdeur. Bijzonder geschikt tot breedtes van 4 meter. De 3-delige schuifdeur leent zich tot lengtes van 6 meter. Mocht je nog een grotere schuifraam wensen, dan is de 4-delige alu schuifraam jouw soort van schuifdeur die je zoekt. Een breedte tot 8 meter is hierbij realiseerbaar.

De gebruikte glassoort speelt een significante rol bij de prijzen van aluminium schuifraam

Door toepassing van de nieuwste coating technieken is er heel wat mogelijk op gebied van glas. Van zonwerend, beveiligd tot zelfreinigend glas. Al deze soorten bestaan. Dubbel glas blijft evenwel het meest gegeerde. Dubbel glas wordt in 90% van de gevallen toegepast. Bij passieve woningbouw is dan weer het driedubbel glas in opmars.

Bereikbaarheid woning beïnvloeden de aluminium schuifraam prijs

Een niet te verwaarlozen element bij de aanschaf van een alu schuifdeur is de bereikbaarheid van de woning. Wordt de schuifraam aan de voorzijde aangebracht of aan de achterkant van de woning? Is de achterzijde te bereiken? Is het plaatsen van de schuivende schuifdeur voorzien op het gelijkvloers of 7 hoog. Allemaal zaken waar dient rekening te worden gehouden bij de aluminium schuiframen prijzen. De kostprijs voor een hijskraan in combinatie met een gemeentelijke vergunning kunnen hierbij hoog oplopen.

 

De invloed van de montage, een niet te onderschatte element bij aluminium schuifraam prijzen

Bij het samenstellen van de prijzen van een aluminium schuifraam komt de kostprijs van het monteren op de 2de plaats te staan. Rekening houdend met een renovatie project of een nieuwbouw kunnen deze plaatsingskosten enorm verschillen. Ook het soort van afwerking zet mede de kostprijs van de montage. Een goede tip om te besparen is het zelf plaatsen van de schuifdeur. Goed informeren hoe het moet is hierbij geen overvloedige luxe.

Afmetingen & vervoerskosten

Een belangrijk issue bij de aluminium schuifraam prijs om ook even bij stil te staan zijn de transportkosten. De afmetingen van aluminium ramen kunnen extreme proporties aannemen. Boven een lengte van 5 meter vereist dit dan ook een bijzonder transport. De kosten voor zulk een vervoer dient tevens vooraf te worden doorgesproken om achteraf geen verrassingen tegen te komen.

Besluitend

Afrondend hopen we je een duidelijk beeld te hebben geschetst over de aluminium schuifraam prijs. We wensen je dan ook veel succes bij de zoektocht naar jouw ideale alu schuivende schuifdeur. Mochten er bepaalde zaken niet duidelijk zijn over de prijzen van aluminium schuifraam, dan kan je ons steeds vrijblijvend contacteren .