Aluminium schuiframen
WIJ HELPEN U GRAAG!

Voor vragen of hulp bij het plaatsen van uw bestelling kan u ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Andere aluminium ramen of deuren nodig dan u hier op onze site aantreft? Neemt u dan even contact met ons op.

Vrijblijvende offerte.

078 700 299

Aluminium schuiframen

24/24 uur 7 dagen op 7 bereikbaar per email!

Stuur ons een mailtje en u ontvangt binnen de 2 à 3 uur gemiddeld een passend antwoord.

info@aluminiumraamwinkel.be

Beoordelingen

Aluminium schuifraam schoonmaken

Hoe een aluminium schuifraam schoonmaken

Het aluminium schuifraam is de afgelopen jaren bezig aan een stevige opmars in ramenland. Terecht en begrijpelijk, want dit soort ramen heeft een aantal bijzondere pluspunten die ze onderscheiden van twee andere hoofdtype ramen, namelijk houten ramen en pvc ramen. In de eerste plaats zijn aluminium schuiframen enorm sterk en robuust. Ze kunnen daardoor veel hebben – bijvoorbeeld grote zware ruiten van driedubbel glas dragen – en gaan decennialang zonder problemen mee.

Wat komt er kijken bij een aluminium schuifraam schoonmaken?

Een tweede grote voordeel van het aluminium schuifraam is het feit dat deze er modern en eigentijds uitzien. Ze hebben een strakke afwerking en kunnen daarom zowel in woningen als in bedrijven gebruikt worden. Ten slotte is een van de grote voordelen van een aluminium schuifraam is het feit dat je deze eenvoudig schoon kunt houden. Hoe je dat doet lees je hieronder.

aluminium schuifraam schoonmaken

De aluminium schuifraam schoonmaken: hoe vaak moet dit & waarom is dit zo belangrijk?

Het efficiënt schoonhouden van aluminium schuiframen doe je door de ramen vier keer per jaar een korte schoonmaakbeurt te geven. Doe je dit standaard, dan blijft een schuifraam niet alleen mooier, maar gaat deze ook langer mee en functioneren de scharnier en schuifonderdelen van de schuifdeur beter. Door vuil en stof in de onderdelen treedt namelijk sneller slijtage op van de belangrijke onderdelen van de schuifdeur, zoals de kanteldelen en het scharnierwerk.

Bij ramen van aluminium zijn na verloop van tijd vaak donkergekleurde, zwarte vuilvegen zichtbaar, met name op de onderdorpels van de schuifdeur, evenals bij de gelaste naden van de schuifdeur en bij de ventilatieroosters. Het is belangrijk dat dit vuil tijdig wordt schoongemaakt. Gebeurt dit niet, dan kan deze viezigheid in de ramen trekken en de bovenste laklaag van het raam aantasten

Aluminium schuifraam schoonmaken

Het schoonmaken van de schuifdeur: vier stappen

Het aluminium schuifraam schoonmaken kun je grondig doen in vier stappen. Een aluminium schuifraam schoonmaken begint met het weghalen van stof en vuiligheid uit de randen en naden van de schuifdeur. Dit kun je doen met lauwwarm, schoon water. In de tweede plaats heb je, bij de volgende stap, een goed en niet-bijtend schoonmaakmiddel nodig, evenals een schone en zachte doek. Belangrijk is om voor een universeel schoonmaakmiddel of een allesreiniger te kiezen. Bijtende middelen als chloor, wasbenzine of een bleekmiddel zijn uit den boze. Verder mag je bij het poetsen evenmin een schuursponsje gebruiken, anders beschadig je het raam.

Hierna, dat is de derde stap, heb je een speciaal reinigingsmiddel nodig voor aluminium materialen. Dit speciale schoonmaakmiddel, dat te koop is bij elke bouwmarkt, heb je nodig om de vuillagen op de randen van de schuifraam schoon te maken.

Ten slotte is er nog één ding nodig, namelijk het afspoelen van de ramen met schoon water. Eventueel, of beter gezegd: liever wel, kun je de aluminiumlaag nog insmeren met een vuil- en stofafstotend shampoo. Ook dit middel kun je bij de bouwmarkt kopen. Een dergelijk middel werkt preventief en gaat de vorming van vuil op de ramen tegen. Voorkomen is ook bij het onderhoud van schuiframen nog altijd beter dan achteraf genezen.