Aluminium schuiframen
WIJ HELPEN U GRAAG!

Voor vragen of hulp bij het plaatsen van uw bestelling kan u ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Andere aluminium ramen of deuren nodig dan u hier op onze site aantreft? Neemt u dan even contact met ons op.

Vrijblijvende offerte.

078 700 299

Aluminium schuiframen

24/24 uur 7 dagen op 7 bereikbaar per email!

Stuur ons een mailtje en u ontvangt binnen de 2 à 3 uur gemiddeld een passend antwoord.

info@aluminiumraamwinkel.be

Beoordelingen

Aluminium schuifraam veranda

Dit is wat je moet weten over aluminium schuifraam veranda

 

Het fenomeen aluminium schuifraam veranda is in België al enkele jaren behoorlijk populair. Maar waarom is dit zo? Wat is er zo aantrekkelijk aan aluminium schuiframen in het algemeen en aan het aanbrengen van een schuifraam van dit materiaal in jouw veranda? In dit artikel lees je alles over de voordelen van een aluminium schuifraam veranda en welk gemak je van dit type veranda hebt.

Een uitbreiding vergroot de leefruimte aanzienlijk

Wie achter zijn woning een aluminium schuifraam veranda laat plaatsen, profiteert direct van extra leefruimte in huis. Je breidt de woonkamer op deze manier voordelig uit met flink wat vierkante meters extra leefruimte. Door te kiezen voor een schuifraam van aluminium als uitgang richting de tuin, schep je de mogelijkheid voor een directe toegang vanuit huis de tuin in. Zo kun je, als het lekker weer is, hier direct van profiteren.

Aluminium schuifraam veranda

Extra lichtinval met een aluminium schuifraam veranda

Een van de grootste voordelen van een aluminium schuifraam gebruiken in huis of voor jouw veranda, is dat dit type raam uitermate geschikt is voor grote glasoppervlakten. En juist het gebruik van veel glas is op een veranda ideaal. Je haalt hiermee veel gratis zonlicht en warmte binnen, wat vooral in het najaar prettig is. Tegelijkertijd kun je met dit type schuifraam natuurlijk ook in de zomer optimaal profiteren van een zonovergoten extra ruimte aan huis!

De aluminium schuifraam veranda, strak en modern qua uitstraling

Een ander vaak genoemd pluspunt van de aluminium schuifraam is de moderne, eigentijdse uitstraling van dit type ramen. Aluminium ramen en schuiframen zien er strak uit en zorgen voor een modernere uitstraling van het huis. Met name in nieuwbouwwoningen worden dan ook vaak aluminium ramen gebruikt. Maar ook bij renovaties van bestaande woningen is een aluminium raam een prima optie.

Licht en sterk materiaal

Aluminium is, anders dan bijvoorbeeld massief staal, een naar verhouding licht materiaal. Daarbij is voordelig dat schuiframen van aluminium ijzersterk zijn. Inbrekers en vandalen krijgen dit materiaal niet zomaar kapot. Je weet dus zeker dat je een schuifraam hebt die veilig is en tegen een stootje kan.

Aluminium schuifraam veranda

Aluminium materiaal isoleert prima

Sommige mensen denken dat aluminium niet goed isoleert. Dat is echter niet waar: een aluminium raam of schuifdeur is goed bestand tegen tocht, kou en regen. Zeker als je kiest voor dubbele glas ofwel isolatieglas, of voor de modernste variant isolerend glas: driedubbel glas. Met dit type glas in aluminium ramen houd je de warmte in huis goed vast en kun je jouw veranda comfortabel warm en aangenaam houden. Ook als het buiten koud is en vriest, kun je in een veranda met een schuifraam van aluminium prima vertoeven.

Een aluminium schuifraam veranda is gemakkelijk in het onderhoud

Schuiframen van aluminium zijn eenvoudig te onderhouden met een sopje en doek. Vier keer per jaar de schuifraam – zeker ook de klink en rails – goed schoonmaken, volstaat om de ramen kwalitatief goed te houden.

Ruime keuze aan kleuren

Aluminium schuiframen voor veranda’s zijn in allerlei stijlen en varianten verkrijgbaar. Van welke kleuren of profielen je ook houdt, er is altijd wel een schuifraam die goed aansluit op jouw specifieke smaak.