Aluminium schuiframen
WIJ HELPEN U GRAAG!

Voor vragen of hulp bij het plaatsen van uw bestelling kan u ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Andere aluminium ramen of deuren nodig dan u hier op onze site aantreft? Neemt u dan even contact met ons op.

Vrijblijvende offerte.

078 700 299

Aluminium schuiframen

24/24 uur 7 dagen op 7 bereikbaar per email!

Stuur ons een mailtje en u ontvangt binnen de 2 à 3 uur gemiddeld een passend antwoord.

info@aluminiumraamwinkel.be

Beoordelingen

Aluminium schuifraam zwart maken

Is een aluminium schuifraam zwart maken een optie? Heb je nood aan verandering in je interieur, dan is het misschien een goed idee om je aluminium schuifraam eens van kleur te veranderen! Een andere kleur van schuifraam geeft meteen een andere uitstraling aan je interieur. Benieuwd hoe je dat het beste doet? Hieronder vind je meer informatie!

Een aluminium schuifraam zwart maken door te verven

Als je schuifraam van hout is dan is het makkelijk om deze gewoon te verven. Bij aluminium wordt dat al een beetje moeilijker. In dat geval kan je dus best een professionele schilder inhuren om de klus te klaren. Natuurlijk kost een professioneel veel geld. Wil je het liever zelf proberen? Dan kunnen onderstaande tips je bijstaan!

Wat je moet weten over een aluminium schuifraam zwart maken!

Verf hecht bijna niet aan aluminium en dat is juist wat het zo moeilijk maakt om aluminium te verven. Bovendien zijn er voor de verschillende soorten aluminium verschillende soorten verf nodig. Zorg dus dat je op voorhand goed weet welke verf je moet gebruiken. Voor de meeste aluminium ramen is acrylaatverf op waterbasis de beste oplossing. Bij geanodiseerd aluminium wordt het al wat moeilijker, maar ook daarvoor zijn er oplossingen!

Aluminium schuifraam zwart maken

Hier moet je rekening mee houden voordat je verft

Aluminium ramen moeten altijd eerst grondig schoongemaakt en geschuurd worden voor je ze kunt schilderen. Dat zorgt er namelijk voor dat de verf beter hecht. Als je dit niet doet dan zal de verf na verloop van tijd afbladderen.

Omdat aluminium (en vooral geanodiseerd aluminium) moeilijk te verven is, is het een goed idee om je ramen eerst te laten bestralen of beitsen. Dat zal het schilderen heel wat makkelijker maken.

Het schilderwerk bij het aluminium schuifraam zwart maken

Voor het schilderen zelf kan je best eerst beginnen met een twee componenten hechtprimer op basis van epoxy. Daarna kan je de ramen in de juiste kleur verven. Gebruik dus het liefst acrylaatverf.

Je schuifraam zwart maken met folie

Een eenvoudigere manier om je schuifraam een mooie zwarte kleur te geven is door een folie te gebruiken die speciaal hiervoor ontwikkeld is. Deze folie moet je dus simpelweg tegen de ramen plakken. Het voordeel van deze methode is dat je het makkelijk zelf kunt doen en het niet zo veel geld kost. Daarnaast blijft zo’n folie maar liefst 10 jaar goed zitten en hoef je je er dus lang geen zorgen over te maken. De folie is beschikbaar in gewoon zwart, maar ook in andere uitvoering zoals de metallic look.

Je schuifraam opnieuw anodiseren

De meeste aluminium schuiframen zijn tegenwoordig geanodiseerd, dat wil zegen dat de schuifraam een extra beschermlaagje bevat. Dat maakt het moeilijker om de schuifraam zwart te maken. Een manier om je schuifraam toch zwart te krijgen is door het aluminium opnieuw te anodiseren, want zo komt er een nieuwe gekleurde oxidatielaag over je schuifraam! Het is het veiligste om je aluminium schuifraam te laten anodiseren, omdat er vaak gewerkt wordt met zwavelzuur.

Zo, nu weet je dus hoe je een aluminium schuifraam zwart kunt maken!  Maar indien je nog niet beschikt over een zwarte aluminium schuifdeur is het raadzamer om bij een producent een nieuwe aluminium schuifraam zwart te laten maken.