Goedkoop aluminium schuifraam
WIJ HELPEN U GRAAG!

Voor vragen of hulp bij het plaatsen van uw bestelling kan u ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Andere aluminium ramen of deuren nodig dan u hier op onze site aantreft? Neemt u dan even contact met ons op.

Vrijblijvende offerte.

078 700 299

Goedkoop aluminium schuifraam

24/24 uur 7 dagen op 7 bereikbaar per email!

Stuur ons een mailtje en u ontvangt binnen de 2 à 3 uur gemiddeld een passend antwoord.

info@aluminiumraamwinkel.be

Beoordelingen

Goedkoop aluminium schuifraam

Bent u op zoek naar een goedkoop aluminium schuifraam?

Een goedkoop aluminium schuifraam is een goede aanvulling voor uw woonkamer. Een schuifraam zorgt ervoor dat u de woonkamer gemakkelijk kunt verbinden met uw tuin. Vooral bij mooi weer, kunt u de schuifraam geheel openen en haalt u als het ware de tuin naar binnen. Maar ook bij minder mooi weer, kunt u door de grote glaspanelen, ook met een gesloten schuifraam optimaal van uw tuin genieten. Een schuifraam haalt ieder obstakel tussen de woonkamer en de tuin weg. Bovendien krijgt u voldoende licht binnen en zal dit vooral kleinere woonkamers optisch groter maken.

Waarom kiezen voor een goedkoop aluminium schuifraam?

Bij het kiezen van een schuifraam heeft u keuze uit verschillende soorten materialen. Hout wordt vooral veel gebruikt bij authentieke huizen in wat klassiekere stijl. Pvc is momenteel het meest gekozen materiaal voor een schuifraam. Het voordeel hiervan is dat pvc onderhoudsvrij is en dat pvc ook in een houtlook geleverd kan worden. Maar wilt u echt een opvallende en zeer stijlvolle schuifraam? Kiest u dan voor een aluminium schuifraam. Hoewel aluminium wel eens als ‘kil’ wordt aangemerkt, past het materiaal juist uitstekend in bijvoorbeeld zeer moderne woningen. Daarnaast biedt aluminium veel voordelen. Aluminium is namelijk een erg licht materiaal. Hierdoor zult u nooit moeite hebben om de schuifraam te bedienen. Ondanks het lichte gewicht, is aluminium ijzersterk en kunt u profiteren van mooie slanke profielen. Net zoals pvc is aluminium volledig onderhoudsvrij en uitermate duurzaam.

Kiest u voor een aluminium hefschuifraam of een kiepschuifraam?

U heeft ook nog eens de keuze uit twee verschillende technieken om de schuifraam te openen. Kiest u voor een hefschuifraam, dan draait u aan de binnenzijde een hendel om, waarna het schuivende gedeelte los komt en omhoog getild wordt. U kunt nu heel gemakkelijk de schuifdeur naar de zijkant trekken. Een kiepschuifraam werkt net iets anders. Bij het omdraaien van de hendel, trekt u het schuivende gedeelte eerst naar binnen. Vervolgens kunt u de schuifraam naar de zijkant schuiven. Een voordeel van dit systeem is dat de schuifraam gemakkelijk in een ventilatiestand gezet kan worden. Een nadeel is dan weer dat een kiepschuifraam door meer bewegende onderdelen wat onderhoudsgevoelig is.

Goedkoop aluminium schuifraam

De kleur van een goedkoop aluminium schuifraam

Het is mogelijk om een aluminium schuifraam in de originele kleur van het aluminium te laten. Er zijn veel interieurstijlen waarbij deze kleur goed aansluit, zoals een industrieel interieur. Maar een aluminium schuifraam kan ook in andere kleuren geleverd worden. Let u hierbij wel op, dat als u van interieur veranderd, u de kleur van een aluminium schuifraam niet kunt wijzigen. Het beste is daarom om te kiezen voor een neutrale kleur. Het is overigens ook mogelijk om voor de binnenzijde van het profiel een andere kleur te kiezen dan voor de buitenzijde van het profiel.

Een aluminium schuifraam hoeft niet duur te zijn

Een aluminium schuifraam is in de regel duurder dan een pvc schuifraam, maar de uitstraling is wel veel beter. Toch hoeft een aluminium schuifraam niet overdreven duur te zijn. Neemt u alle voordelen van aluminium, dan zult u zien dat het de investering zeker ten goede komt. Uiteraard kunt u het zelf ook duurder maken, door allerlei extra’s, zoals driedubbel glas in plaats van dubbelglas, extra slanke profielen of ventilatieroosters. Een ding is zeker: ook een goedkoop aluminium schuifraam zal zowel de uitstraling als de waarde van uw woning verhogen.