Hefschuifraam
WIJ HELPEN U GRAAG!

Voor vragen of hulp bij het plaatsen van uw bestelling kan u ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Andere aluminium ramen of deuren nodig dan u hier op onze site aantreft? Neemt u dan even contact met ons op.

Vrijblijvende offerte.

078 700 299

hefschuifraam

24/24 uur 7 dagen op 7 bereikbaar per email!

Stuur ons een mailtje en u ontvangt binnen de 2 à 3 uur gemiddeld een passend antwoord.

info@aluminiumraamwinkel.be

Beoordelingen

Hefschuifraam

Het verschil tussen een schuifraam en een hefschuimraam

Zoekt u een hefschuifraam of een schuifraam? Schuiframen zijn tegenwoordig zeer populair in België en dat is ook logisch. In de eerste plaats zien ze er bijzonder mooi uit. Ze geven een luxueuze uitstraling aan uw woning. Daarnaast zijn ze bijzonder praktisch. Met een eenvoudige beweging kunt u de frisse lucht uw woning in laten komen. Veel woningbezitters vragen zich af of ze beter schuiframen of hefschuimramen kunnen kopen. Ze kennen allebei voordelen, maar er zijn wel enkele relevante verschillen. In deze tekst zullen we enkele verschillen bespreken, zodat u met die kennis een weloverwogen keuze kunt maken.

Twee verschillende manieren van openen

Schuiframen en hefschuiframen openen allebei op een andere manier. Bij een normaal schuifraam rolt u de vleugel open. Dit gaat relatief soepel met de wieltjes over de rail. Bij hefschuiframen moet u andere handelingen verrichten. U tilt met de deurkruk de opengaande vleugel op en daarna rolt het raam open. Dit wordt het hefboomsysteem genoemd. Kijk dus goed welke manier van openen u het meest praktisch vindt.

Hefschuifraam

Verschil in de dichting is anders bij een hefschuifraam

In deze tijd is het van belang om uw woning goed te isoleren. Daarmee kunt u maandelijks geld besparen. Hefschuiframen en normale schuiframen hebben andere dichtingen. Hefschuiframen hebben een rubberen dichting, terwijl bij schuiframen de borstels voor de dichting zorgen. Rubber isoleert beter en daarmee kunt u besparen op de energierekening. Ga dan ook voor dit raam bij nieuwbouw of renovatie. Wilt u juist meer frisse lucht in uw woning hebben? Dan kunt u beter voor een regulier schuifraam gaan.

Verschil in de duurzaamheid

Bent u de huidige woning aan het renoveren of heeft u recentelijk een nieuwe woning gekocht? Dan speelt de duurzaamheid ook een belangrijke rol. Een hefschuifraam is duurzamer dan een normaal schuifraam. Dit komt omdat de borstels van een schuifraam sneller slijten. Een hefschuifraam heeft een ander mechanisme en daardoor slijt deze minder snel bij het openen en dichten.

Een schuifraam dat heft bij het openen is iets duurder

Een hefschuifraam is iets geavanceerder en daarom ook iets duurder. De prijsverschillen zijn echter verwaarloosbaar en bij veel webshops kunt u ook korting krijgen. Hecht u veel waarde aan de voordelen van een hefschuifraam? Dan zal het prijsverschil niet relevant zijn. Maken de voordelen u weinig uit? Of vindt u een normaal schuifraam simpelweg mooier? Dan kunt u een andere beslissing nemen. Ook wanneer u een beperkt budget heeft.

Enkele slotwoorden

In dit artikel zijn we dieper ingegaan op de belangrijkste verschillen tussen deze twee ramen. Uit de verschillen blijkt dat een hefschuifraam op veel vlakken voordeliger is dan een normaal schuifraam. In de eerste plaats zijn ze gemakkelijker te bedienen. Daarnaast zorgen ze voor een betere isolatie en ze zijn duurzamer. Het nadeel heeft vooral betrekking op de prijs. Ze zijn iets duurder en daarom minder aantrekkelijk voor mensen met een beperkt budget. Uiteindelijk moet u zelf de keuze maken, maar op basis van onze expertise en de benoemde voordelen raden wij u aan om voor een hefschuifraam te gaan.