Hor aluminium schuifraam
WIJ HELPEN U GRAAG!

Voor vragen of hulp bij het plaatsen van uw bestelling kan u ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Andere aluminium ramen of deuren nodig dan u hier op onze site aantreft? Neemt u dan even contact met ons op.

Vrijblijvende offerte.

078 700 299

Hor aluminium schuifraam

24/24 uur 7 dagen op 7 bereikbaar per email!

Stuur ons een mailtje en u ontvangt binnen de 2 à 3 uur gemiddeld een passend antwoord.

info@aluminiumraamwinkel.be

Beoordelingen

Hor aluminium schuifraam

Een hor aluminium schuifraam houdt ongedierte buiten!

Dat een hor aluminium schuifraam alle ongedierte buiten houdt hoef ik niet uit te leggen. Bij aanvang van de lente wordt het weer gewoonlijk een stuk aangenamer en kunnen we beginnen te genieten van de eerste voorjaar zonnestralen. Het geschikte moment om alle ramen open te zetten en te profiteren van de aankomende warmte. Negatief puntje is dat gelijktijdig met de aanvang van de lente ook alle insecten ontwaken. En deze beestje hebben de neiging om graag onze woningen te bezoeken en dit zonder uitnodiging. De meest voor de hand liggende oplossing voor dit probleem is het plaatsen van een hor. Horren garanderen dat insecten buiten blijven. Maar welke hordeur is nu eigenlijk geschikt voor een aluminium schuifraam?

Hor aluminium schuifraam

Welk type van hordeur hoort bij een aluminium schuifraam? 

Er bestaan 4 verschillende soorten van hordeuren dewelke geschikt zijn voor een aluminium schuifraam.

 1. De inzethor

Deze hor is de meest gekende en wordt bijna uitsluitend toegepast bij draai-kiepramen. Dit omwille van het feit dat in dit soort ramen de hor moeiteloos kan blijven zitten in het frame. Voor schuiframen is dit soort van hor minder geschikt omwille van het feit dat je deze inzethor steeds dient te verwijderen en terug te plaatsen als je binnen of buiten wenst te gaan. Samengevat is de inzethor de goedkoopste maar zeker geen aanrader bij een aluminium schuifraam.

 1. De schuifhor

 

Bij je zoektocht naar de geschikte hor aluminium schuifraam komt dit type beter weg dan de inzethor. Een schuifhor wordt in een aluminium kader aan de buiten- of binnenzijde van de schuifdeur gemonteerd. Deze kan je dan openschuiven wanneer je de woning via de aluminium schuifraam verlaat. Het schuiven kan zowel naar links als naar rechts.

 1. De rolhor

 

Zoals de naam reeds laat vermoeden rolt deze hor op in een beweging van boven naar onder. Deze rolhor  wordt tevens in een frame aangebracht , doch uitsluitend aan de binnenkant van de schuifdeur. Is te vergelijken met een soort van  rolgordijn dat je omhoog en omlaag kan bewegen. Manueel of automatisch. Geschikt voor een alu schuifdeur maar minder praktisch in gebruik.

hor aluminium schuifraam

 1. De plissé hordeur

Als laatste mogelijkheid hebben we de plissé hor. Deze is bijzonder geschikt net als de rolhor voor schuiframen. In principe werkt dit type hordeur als een harmonicadeur. Het geheel schuift volledig samen . Dit zowel naar links of naar rechts.

Welke zijn de plus- en minpunten van de diverse horren dewelke we kunnen gebruiken als hor aluminium schuifraam?

De inzethor 

pluspunten:

  • de goedkoopste in aanschaf
  • wordt op maat gemaakt en werkt met een kliksysteem om te bevestigen
  • zeer eenvoudig om te plaatsen

minpunten:

  • dient steeds te worden verwijderd om naar binnen of buiten te gaan. Is een loszittende hor en kan door het veelvuldig verwijderen sneller beschadigen.

De schuifhor

pluspunten:

  • zeer solide en onverslijtbaar
  • zit in een metalen frame dewelke zowel binnen als buiten op de schuifraam kan worden aangebracht.
  • gemakkelijk om te plaatsen
  • steeds schuivend en gemakkelijk te bedienen, werkt als  een deur.

minpunten:

  • geen

De rolhor

pluspunten:

  • deze zijn dezelfde als  bij de schuifhor

minpunten:

  • minder praktisch in gebruik
  • duurder, vooral als je kiest voor een automatisch werkende versie.

De plissé hor

pluspunten:

  • deze zijn dezelfde als  bij de schuifhor. Bovendien werkt dit type van hor zonwerend en uv-stralen beschermend. Is ongetwijfeld de meest duurzame oplossing.

minpunten:

  • duurder dan de andere hor-types

Hor aluminium schuifraam zeker een aanrader!       

Besluitend mogen we opmerken dat een hordeur bij een schuifraam geen overvloedige luxe is als je de insecten wenst buiten te houden en toch optimaal wenst te genieten van de frisse lucht die door je schuifraam permanent de woning binnenkomt. Verkrijgbaar in alle kleuren en maten past de hor aluminium schuifraam bij elke woning.