Vouwraam of schuifraam
WIJ HELPEN U GRAAG!

Voor vragen of hulp bij het plaatsen van uw bestelling kan u ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Andere aluminium ramen of deuren nodig dan u hier op onze site aantreft? Neemt u dan even contact met ons op.

Vrijblijvende offerte.

078 700 299

Vouwraam of schuifraam

24/24 uur 7 dagen op 7 bereikbaar per email!

Stuur ons een mailtje en u ontvangt binnen de 2 à 3 uur gemiddeld een passend antwoord.

info@aluminiumraamwinkel.be

Beoordelingen

Vouwraam of schuifraam

De keuze tussen een vouwraam of schuifraam

Ben je op zoek naar een raam? Een vouwraam of schuifraam is hierbij een goede optie. Het is echter wel belangrijk om het juiste raam te kiezen. Een vouwraam is wat anders dan een schuifraam.

Daarom is het belangrijk om een overweging te maken tussen een vouwraam of een schuifraam. Beide zijn een prettige manier om ruimte te besparen tijdens het openen van een raam.

Wat is een vouwraam?

Een vouwraam is wat de naam ook suggereert. Dit komt doordat het een raam is dat in te vouwen is. Tijdens het openen van het raam vouwt het raam als het ware in zichzelf. Als je een vouwraam opent, worden het onderste en het bovenste gedeelte op elkaar gevouwen. Hierdoor is het mogelijk om veel ruimte te besparen tijdens het openen van het raam.

Een vouwraam is ideaal als je niet zoveel ruimte hebt om een raam te openen. Dit is bijvoorbeeld in een appartement het geval. Het voordeel van een vouwraam is, dat deze ook in een uitvoering te krijgen zijn waarbij je een vouwraam hebt met een hekje ervoor. Hierdoor krijg je hetzelfde effect als een balkon.

Wat is een schuifraam?

Een schuifraam is een raam dat je naar de zijkant schuift als je deze wilt openen. Het is mogelijk om een schuifraam horizontaal of verticaal uit te schuiven. Hierbij is het alleen mogelijk om de helft van het raam open te zetten. Dit komt doordat het gedeelte van het raam dat je schuift tegen het andere deel van het raam aangeschoven wordt.

Het voordeel van een schuifraam is, dat je geen ruimte verliest als je het raam opent. Een schuifraam is in de vorm van een raam te vinden, maar deze kan ook in het groot gebruikt worden als een soort deur.

Vouwraam of schuifraam

De keuze tussen vouwraam of schuifraam

Kiezen tussen een vouwraam of schuifraam is soms best lastig. De keuze hoeft echter niet al te lastig te zijn. Of je een vouwraam of schuifraam nodig hebt, is vooral afhankelijk van de situatie. In de ene situatie komt een vouwraam beter uit dan een schuifraam.

Vouwramen zijn ideaal voor gebruik in appartementen. Dit komt doordat deze ramen makkelijk groot te maken zijn. Hierdoor is het mogelijk om ze ver open te zetten. Schuiframen zijn een goede optie als je op zoek bent naar een grote raampartij.

Een vouwraam of schuifraam kopen

Als je een raam wilt kopen, heb je verschillende mogelijkheden. Een vouwraam of schuifraam kopen is handig als je op zoek bent naar een manier om ruimte te besparen. Het is mogelijk om deze ramen te gebruiken als je een grote glaspartij voor je huis wilt.

Om de grote glaspartij goed te ondersteunen, is het een goede optie om voor een aluminium frame te gaan. Een vouwraam of schuifraam met een aluminium frame is erg sterk. Hierdoor is het mogelijk om een grote glaspartij in je woning te zetten. Voor extra isolatie in je woning is dubbel of driedubbel glas een goede optie.