Aluminium schuiframen
WIJ HELPEN U GRAAG!

Voor vragen of hulp bij het plaatsen van uw bestelling kan u ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Andere aluminium ramen of deuren nodig dan u hier op onze site aantreft? Neemt u dan even contact met ons op.

Vrijblijvende offerte.

078 700 299

Aluminium schuiframen

24/24 uur 7 dagen op 7 bereikbaar per email!

Stuur ons een mailtje en u ontvangt binnen de 2 à 3 uur gemiddeld een passend antwoord.

info@aluminiumraamwinkel.be

Beoordelingen

Wat kost een aluminium schuifraam?

Een aluminium schuifraam, een goed idee!; maar wat kost een aluminium schuifraam?

Maar wat kost een aluminium schuifraam eigenlijk? Aluminium schuifdeuren zijn een goede keuze om je interieur extra uitstraling te geven. Daarnaast hebben aluminium schuiframen nog tal van andere voordelen. Dat klinkt allemaal erg interessant, maar wat kost zo’n aluminium schuifraam? Als je bezig bent met het renoveren van je woning dan zit je vaak vast aan een bepaald budget. Het is daarom wel handig om te weten te komen hoeveel je aan een schuifraam kwijt zult zijn. Daar kan deze blogpost je mee helpen!

Waarom kiezen voor een aluminium schuifraam?

Houten en kunststoffen schuifdeuren zijn meer gekend, maar de laatste tijd worden de aluminium varianten steeds populairder. Dit komt omdat aluminium ramen eigenlijk best wat voordelen hebben!

Ze zijn duurzaam en wat kost een aluminium schuifraam?

Aluminium schuiframen nemen geen vocht op, dat zorgt ervoor dat ze niet roesten waardoor ze langer meegaan. Ramen uit aluminium zijn ook stevig waardoor ze niet snel zullen vervormen. Ook dit draagt bij aan de duurzaamheid! Aluminium ramen en deuren gaan gemiddeld zo’n 40 jaar mee!

Makkelijk om te onderhouden

Vuil verwijder je gemakkelijk met een spons en wat water. Dit is een belangrijk voordeel, want zo spaar je heel wat tijd uit! Veel onderhoud is er zelfs niet nodig, want aluminium is niet elektrostatisch en trekt daardoor dus ook geen stof en vuil aan. Kleuren vervagen niet, waardoor je ze ook niet zult moeten herschilderen.

Wat kost een aluminium schuifraam?

Een stijlvolle uitstraling

Aluminium profielen zijn naast erg praktisch ook stijlvol en trendy. Ze passen mooi bij verschillende interieurstijlen en zorgen voor die extra elegante uitstraling!

Aluminium is milieuvriendelijk

Een niet onbelangrijk voordeel! Aluminium is namelijk afkomstig van de aardbodem en daardoor onuitputtelijk. Daarnaast kan het materiaal nog eens hergebruikt worden. Dit voordeel heb je niet bij andere materialen zoals hout of kunststof. Daarnaast zijn ze ook makkelijk te repareren, waardoor je ze niet snel moet vervangen!

Schuiframen uit Alu garanderen je veiligheid!

Aluminium is een goed materiaal om jou en je gezin veiligheid te bieden. Alu zorgt er namelijk voor dat inbraak praktisch onmogelijk wordt, dankzij de stevigheid. Daarnaast is aluminium ook een materiaal dat onbrandbaar is.

De prijs van een aluminium schuifraam

De prijs van aluminium schuiframen kan enorm variëren. De meeste aanbieders van schuivende ramen zijn daarom bereid om een gratis offerte voor je op te stellen. Vergelijk altijd eerst goed verschillende prijzen voor je je aluminium schuifraam gaat aanschaffen! Maar wat is de gemiddelde prijs?

Aluminium ramen worden vaak per m² gerekend. Een aluminium raam draait meestal rond de 600 à 850 euro, dat is een stukje duurder dan houten (550 tot 775 euro) of pvc ramen (525 tot 750 euro). Deze gemiddelde prijzen zijn inclusief een eventuele plaatsing. Wees altijd opmerkzaam dat je prijzen vergelijkt met dezelfde waarde. Sommige aanbieders kunnen misschien goedkoper lijken tot blijkt omdat  mogelijk niet alles wat u wenst in de prijs zit, wees dus waakzaam!

Aluminium ramen en deuren waren  niet de goedkoopste, maar daar is de laatste jaren enorme verandering in gekomen. De prijs evenaart de pvc versie en is nu reeds beterkoop als een hardhouten schuifdeur. Als je kiest voor aluminium ramen, weet je dus dat je kiest voor kwaliteitsvol materiaal dat lang meegaat. Wat kost een aluminium schuifraam dus? Veel, maar het is nog véél meer waard!